Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
ВНИМАНИЕ! Чешмяната вода ни заразява с летен вирус
ВНИМАНИЕ! Чешмяната вода ни заразява с летен вирус
Автор: ПИК
Дата
Дата
20791
Коментари
3
ВНИМАНИЕ! Чешмяната вода ни заразява с летен вирус

С идването на летните месеци и почивката край морето рискът от заразяване с неприятен летен вирус както за нас, така и за децата ни, се увеличава многократно. За разлика от зимните вируси, за които са по-характерни респираторните проблеми, хремата и кашлицата, летните вируси атакуват най-вече стомашно-чревния тракт. Симптомите включват повръщане, диария, повишена температура, отпадналост и липса на апетит.

Най-често сме изложени на риск от подобен тип вируси в летните курорти, където има много събрани хора накуп, както и около водни басейни със съмнителна чистота. Всеизвестен факт е, че нашето Черноморие не се слави с особено чиста вода, което прави риска значителен.

Къпането в басейн също създава условия за разпространение на летни вируси, особено ако поддръжката не е на ниво. Лекарите препоръчват като основна превантивна мярка стриктното спазване на хигиена и миенето на ръцете възможно най-често.

Носете винаги със себе си влажни кърпички, както и дезинфектанти на спиртна основа. Стопиращ фактор за всяка инфекция, независимо дали е вирусна или бактериална, се явява и доброто състояние на имунната система. Важно условие е да не се консумира чешмяна вода, която много често е източник на стомашно-чревни проблеми. Избягвайте и храненето в съмнителни заведения и бъдете много внимателни с хранителните продукти, които се продават на улицата и на плажа. Много лекари препоръчват да се взимат пробиотици (полезните бактерии за нашия организъм), които да се пият превантивно още от първия ден на лятната ваканция. Те повишават устойчивостта на организма срещу микробите и намаляват риска от инфекция.

Напиши коментар »
(3)
1
Ао водата от чешмата ни заразява значи това е враждебна диверсия. Държавата спи ли?! Да не я пускат те?
2
А, водата в пластмасовите бутилки, която я разнасят в открити камиони и я пече слънцето? Не само вируси се развъждат, но и отрова.
3
Като е вредна водата, пийте водка, тя убива всички вируси, даже и човека.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?