Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ВМРО с остра реакция след мелето в Куклен: Циганската агресия е пример за спешната нужда от Концепцията на Каракачанов
ВМРО с остра реакция след мелето в Куклен: Циганската агресия е пример за спешната нужда от Концепцията на Каракачанов
Автор: ПИК
Дата
Дата
18485
Коментари
9
ВМРО с остра реакция след мелето в Куклен: Циганската агресия е пример за спешната нужда от Концепцията на Каракачанов

Утре в 13.00 ч. в централата на ВМРО предстои среща с най-големия синдикат на служителите в МВР, на която ще бъде обсъден и този проблем.

Позиция на войводите идва след снощното меле в Куклен, предизвикано от пияни цигани. Припомняме, че вчера там имаше засилено полицейско присъствие след грозни сцени на насилие от страна на пияна циганска компания.

Агресията е ескалирала след шумен пиянски запой на група цигани и опит за тяхното озаптяване от хора от съседния имот. Вместо да намалят музиката, циганите нахлуват в частния парцел в съседство и започват да вандалстват. При пристигането на патрулната кола на РУП Пловдив те даже са си позволили да изпотрошат автомобила.

Напълно подкрепяме действията на полицаите от изминалата нощ, които завършиха с арест на седем човека. Публично настояваме тези хора да не бъдат минати по бързото производство заради дребно хулиганство, а да получат максималните присъди заради недопустимите си действия, които са поставили в риск живота и здравето на български граждани и са унищожили служебен автомобил на МВР, с което реално са проявили агресия към държавата в лицето на служителите на реда.

Отдавна говорим и за този проблем, които все по-често става не изключение, а правило. Циганите си позволяват да бъдат агресивни и арогантни към хората, които следят за спазването на обществения ред и сигурност. Припомняме само няколко случая – пребитият на Йордановден   военнослужещ от Войводиново; бунтът в Столипиново от преди два месеца, който беше вдигнат отново срещу полицията, от циганин, приближен до протурската партия НПСД, която е коалиционен партньор и има свои представители в листата на Веселин Марешки; забитите нож и мачете в полицейската кола при опит да бъде прекратена кражба на дърва във велинградско от миналата зима; побоят над кмет в ломско и т.н. и т.н.

Циганската агресия започва да придобива епидемични размери и това трябва да бъде прекратено. Ние, Патриотите от ВМРО, сме категорични, че е дошъл моментът, в който предложената от вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси, придобила публичност като Концепция срещу циганизацията, трябва задължително и в спешен порядък да бъде приета от МС. Нашите депутати вече внесоха няколко законопроекта в НС, които да ограничат социалния паразитизъм и да дадат възможност за полагане на обществено полезен труд на хора, които не могат да бъдат накарани по друг начин да спазват законите и налаганите им санкции за по-леки престъпления. Ще настояваме и за връщане на предложението ни да отпадне т.нар. „съкратено следствие“, което позволява намаляване на наказанията с 1/3. Ще подложим да обсъждане и „споразуменията“, с които присъдата за тежки престъпления пада драстично. Продължаваме да настояваме  и за увеличаване на пределите на неизбежната обрана, както и за повишаване на наказанията за маловажните кражби. Всичко това са законопроекти, които ние сме внесли в деловодството на НС.

Дошъл е и моментът да поставим на обществено обсъждане въпроса за защитата и неприкосновеността на служителите на МВР и на военнослужещите. Наясно сме, че Европа ни налага правила в обратната посока, които обаче водят до безнаказаност на агресорите и уязвимост на служителите на реда.

Българското общество трябва да спре  да приема компромисите със собствената си сигурност!

Напиши коментар »
(9)
1
К'ви войводи са ТИЯ ПРОДАЖНИ и HACPAHИ ГЪ30ВЕ, бре?! Само декларации, и празни приказки....ЗАКОНОДАТЕЛСТВО НИКАКВО.....ПОМИЯРИ.
2
Като гледам концепцията на Каракачанов гони 200 кила!
3
Може да сме в ЕС,но аз апелирам за американско законодателство по отношение на полиция и военни,другото са лигавщини и недомислици.
4
Потомствен комунист мазен и вечен хрантутник ! Приказки всякакви от такива екземпляри !
5
Каракачанката, стига празни предизборни приказки и лакърдии от селски вечеринки! Нали си цял силов вицепремиер бе, кво се правиш на ощипана мома и на опозиция? Вземи необходимите мерки, които са ти в ресора срещу наглите мангали, ама май не ти стиска щото ще ти изстине вицепремиерското топло местенце! Воевода - срам и позор! Истинските македонски воеводи Гоце Делчев, Даме Груев, Ванче Михайлов, Пею Яворов и многа други ИСТИНСКИ ВОЕВОДИ, се обръщат в гроба от такива недоразумения като тебе.
6
Шкимбевойвода изригна, Джамбазко Мъкидонски избухна, пък аз си го преместих в другия крачол, чи на магарищкият ми му убиваше кисията която ши развържа в махалити.
7
Ромите са си с български паспорти.Не става с тази концепция.
8
НА КАРАКАЧАНОВ, ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ХРИСТИЯНИ С ЕВТИНИ АПАРТАМЕНТИ С ПО ПЕТ ТЕРАСИ И НЕГЛЕДАЙ ТЕ В ЧИНИЯТА НА АГЕНТ
9
Улични плювалници,носете си циганския кръст
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?