Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
»
Виж позицията на Бареков минути преди срещата с Кунева в Страсбург
Виж позицията на Бареков минути преди срещата с Кунева в Страсбург
Автор: ПИК
Дата
Дата
5427
Коментари
2
Виж позицията на Бареков минути преди срещата с Кунева в Страсбург

Приветствам решението на Съвета на министрите да бъде свалена от Дневния ред темата за влизането на България в Шенген. Смятам, че българското правителство не е узряло да има собствена позиция по темата. То говори разнопосочно, като почети всеки ден вицепремиерите Бъчварова и Кунева си противоречат. Това заяви българският евродепутат и лидер на ББЦ Николай Бареков минути преди да започне срещата на българските евродепутати с вицепремиера Миглена Кунева в Страсбург, предадоха от пресцентъра на ББЦ. Една от темите, които ще се дискутират по време на срещата е именно възможностите за приемане на решение за присъединяване на България към Шенген до края на годината.

„Г-жа Кунева е неспособна да ме убеди като европейски консерватор и патриот, че влизането на България в Шенген на този етап би било от полза за народа ни“ категоричен е Бареков. Според него подобен ход от страна на българското правителство би довело единствено до увеличаване броя на бежанци към страната ни. „През България те ще потърсят по-пряк излаз до богатите европейски държави, които са членки на Шенген“, допълни още той.

Според българския евродепутат една от основните причини България все още да не е засегната от конфликта в Сирия и нахлуването на милиони имигранти на територията на Европа е именно неучастието ни към момента в шенгенската зона.

„Г-жа Кунева и правителството да преосмислят своята позиция и да подходят по-отговорно към задълженията, които имат като министри, вицепремиери и участници в управлението на България“, призова Бареков.

Още по темата
Календерска: ГЕРБ управляват с всички, само ББЦ е опозиция
Часовник
13:39
Кандидатирах се за кмет на София, защото някой трябва да се изправи срещу г-жа Фандъкова и хегемонията на ГЕРБ. На практика те управляват с всички партии и липсва друга истинска опозиция. Така...
Напиши коментар »
(2)
1
Това всичкото на английски ли го изплямпа?Еваларка!
2
Този коментар е обозначен като спам.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?