Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Великобритания се разбра с Норвегия, Исландия и Лихтенщайн за Брекзит
Великобритания се разбра с Норвегия, Исландия и Лихтенщайн за Брекзит
Автор: ПИК
Дата
Дата
6430
Коментари
0
Великобритания се разбра с Норвегия, Исландия и Лихтенщайн за Брекзит

Британското правителство се съгласи да остави пребиваващите в страната граждани на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн да продължат да живеят на нейна територия и след Брекзита, дори ако Великобритания напусне ЕС без споразумение, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Сключеното споразумение премахва неяснотата, която можеше да създаде твърд Брекзит за около 15-те хиляди граждани на тези три държави нечленки на ЕС, които живеят във Великобритания. Споразумението въвежда същата реципрочна мярка за 17-те хиляди британци, които живеят в Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Тези три страни са членки на Европейската асоциация за свободна търговия, чийто говорител Торфинур Омарсон увери, че споразумението гарантира правата на техните граждани във Великобритания "независимо от изхода на преговорите между ЕС и Великобритания".

Още по темата
Брекзит удря 100 000 работни места в Германия
Часовник
15:26
Германия ще бъде най-тежко засегнатата страна в ЕС в случай на британско напускане на съюза без сделка, пише местният вестник "Ди Велт“. Печатното издание се позовава на изследване на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?