Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Валя Балканска, Нелина и "100 каба гайди" огласят "Рожен 2019"
Валя Балканска, Нелина и "100 каба гайди" огласят "Рожен 2019"
Автор: ПИК
Дата
Дата
36572
Коментари
2
Валя Балканска, Нелина и "100 каба гайди" огласят "Рожен 2019"

И тази година от 19 до 21 юли Рожен и Родопите отново ще обединят нацията и ще се превърнат в туптящото сърце на България. Българи от цялата страна и от чужбина ще си дадат среща на поредното издание на Събора на народното творчество и животновъдство "Рожен 2019".

Това лято форумът ще съчетае етнокултурния аспект на събитието с животновъдството, което е изконен родопски поминък и е в основата на народната култура, фолклора и занаятите. Роженските поляни отново ще бъдат украсени с най-големия трибагреник от над 8000 кв.м. Във флага са вложени 45 500 м. плат и 22 000 м. конци. Размерите му са 21 м. ширина и 300 м. дължина, а теглото му е над 600 кг.

През трите дни на Рожен ще има специализирани изложения на различни видове овце, кози, кучета, говеда и биволи, млечни и месни храни от фермата, селскостопанска техника и оборудване, изложби на традиционни български ястия, фермерски състезания и конни атракции. Всеки ден в 12 ч. е Голямо роженско хоро, а вечер - нестинари, надигравания, народни веселби, концерти.

Роженските поляни ще бъдат огласени отново от песните на Нелина, Николай Славеев и Виевската фолк група. Те щe бъдат част от двата грандиозни гала-спектакъла, на 19-и и 20-и юли, "Рожен е България" и "Родопска вечер". Заедно с тях на сцената ще бъдат още Валя Балканска, Петър Янев, "100 каба гайди" и др.

Още по темата
Яки цени на събора на Рожен! Четири наденички за 34 лева, пилешка пържола - за 12 лева
Часовник
11:20
Пловдивско семейство, присъствало на събора в Рожен буквално е било одрусано да плати огромна сметка за скромен обяд, който са си поръчали на едно от множеството капанчета, разположени около...
Напиши коментар »
(2)
1
Горанов, тези лапачи отде имат пари за този кич ве, а и днес нали е работен ден? Докога простотии на наш гръб?
2
Цецо цветанов и веско маринов ще ходят ли и тази година !?? Само питам, че аз основно ходех заради тях, за да ги видя как са си облякла селските дрехи, сложили са цървули и овчи калпаци и по този начин най приличаха на себе си и изглеждаха толкова което е много приятно. Важното е сега бойко чрез горанов да им допроследи парите които източиха от субсидията на герб, или парите които цветанов му осигуряваше от фирмите за билети. Примерно мой приятел го бяха накарали от държавната фирма В и К Хасково да закупи 400 билета по 30 лева, общо 12 хиляди лева ! И това за предварително платен концерт от ГЕРБ с 10 х лева !! И всичко това в салон за не повече от 300 човека седящи места !! Е как става това ми отговорете
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?