Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Валери Симеонов разкри кое е едно от първите неща, с което ще се заеме като евродепутат
Валери Симеонов разкри кое е едно от първите неща, с което ще се заеме като евродепутат
Автор: ПИК
Дата
Дата
4834
Коментари
3
Валери Симеонов разкри кое е едно от първите неща, с което ще се заеме като евродепутат

Едно от първите неща, с които ще се заема като български представител в Европейския парламент е една брадясала тема, наречена държавна помощ за ТЕЦ „Марица-Изток” 1 и ТЕЦ „Марица-Изток” 3 – това са американските централи, които продължават да смучат от бюджета на България, от нашите собствени средства. По договори, сключени още по времето на Иван Костов България заплаща електроенергията, която те са произвели, но и която – не са. Това написа на страницата си във Фейсбук водачът на листата на НФСБ Валери Симеонов. 

Първата ми работа като български представител в Европейския парламент ще е да изискам становище на Европейската комисия по въпроса. Защото още през лятото на 2014 година е изпратен сигнал от България до ЕК, но ЕК вече 5 години не дава отговор. Според мен отговорът не може да бъде друг, освен че става дума за държавна помощ – защото това е видимо явно, договорите с американските централи трябва да бъдат прекратени, за да получи българската енергетика глътка въздух.

България сама трябва да решава своите проблеми. Европейският съюз е полезен за България, но не е панацея за нашите проблеми и всички обещания по време на кампанията за повишаване на доходите, за решение на демографската криза и социалните политики нямат пряко отношение към Европейския съюз. Нека кажем истината – възможностите на българските депутати са ограничени. Но това са възможности, които трябва да се използват. Те се свеждат до активността на българските представители в Европейския парламент, до това българските представители да информират своевременно българите, а не в 12 без 5 да става ясно какво се случва. Защото – давам пример – пакетът „Мобилност” е факт от 4 години. Къде бяха нашите депутати през това време?

Досега в Европейския парламент няма хора, които да защитават дребния и средния бизнес на този фон искам да подчертая, че благодарение на упоритата работа на НФСБ спасихме от фалит собствениците на малки дестилационни обекти, малките търговци на горива, работещите по програма „Плод и мляко”, дребни и средни земеделци. Това направихме в България. Това ще правим и в Европейския парламент.

Напиши коментар »
(3)
1
Друга ограда ли ще строи малоумния и крадлив алкохолик?
2
един шоп разказвал- па одихме на бар па пийнаме па се насрааме и го питат с кого беше бе -е па сам бех та и твойта работа е такава
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?