Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Важно за шофьорите! Лиляна Павлова пред ПИК: Зимната готовност се въвежда от 1 ноември
Важно за шофьорите! Лиляна Павлова пред ПИК: Зимната готовност се въвежда от 1 ноември
Автор: ПИК
Дата
Дата
7861
Коментари
1
Важно за шофьорите! Лиляна Павлова пред ПИК: Зимната готовност се въвежда от 1 ноември

От 1 ноември въвеждаме зимната готовност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова във връзка с готовността и предприетите мерки от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за зимното поддържане на републиканските пътища. По думите й всички фирми към 1 ноември ще трябва да въведат в готовност своята техника.

Министър Павлова поясни, че от АПИ са провели необходимите координационни срещи. „Имаме сключени договори за абсолютно всички области“, каза още тя. По думите й е необходимо 3087 машини да бъдат налични за зимното почистване. „Към момента тези машини се преоборудват“, каза министър Павлова и уточни, че срокът за това е до 1 ноември.

2016 е годината на Северна България, защото около 70 % от средствата са насочени със специален фокус към пътищата там. По думите й основен фокус са били пътищата в Северозападна България. Министър Павлова акцентира върху ремонтите по направлението от Видин до Враца, където изцяло са ремонтирани 30 км, както и град Димово.

Тя направи отчет за изпълненото в цялата страна и обясни, че ремонтите по републиканските пътища продължават и в момента. По думите й ще се възползват там, където времето позволява да продължат дейностите, свързани с ремонтите на пътната мрежа. В рамките на тази година са извършени ремонти по цялата републиканска пътна мрежа на над 650 км с целенасочено, целево финансиране от държавния бюждет, допълни още Павлова.

По думите й извършените ремонти са по всички видове пътища, автомагистрали, а отделно от това са ремонтите на мостове, виадукти и съоръжения. Продължават ремонтите на големите тунели, мостове и виадукти.

Министър Павлова посочи, че ремонтите на „Витиня“ и „Ечемишка“ ще продължат и следващата година, а всички останали ще приключат до края на 2016 г .

Още по темата
Министър Лиляна Павлова: Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъдат създадени три фонда
Часовник
13:56
Въз основа на решение от последните дни със средствата от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, които ще бъдат насочени към т.нар. финансови инструменти ще бъдат...
Напиши коментар »
(1)
1
wh0cd771429 buy estrace online nolvadex yasmin more helpful hints additional info
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?