Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Българска компания вече прави суперкомпютри
Българска компания вече прави суперкомпютри
Автор: ПИК
Дата
Дата
14886
Коментари
4
Българска компания вече прави суперкомпютри

Българската компания „Перси“ ООД (Persy) вече има опит в изграждането на мощни компютри за клиенти в чужбина. „Готови сме да помагаме на правителството за изграждането на суперкомпютъра в България“, заяви Александър Соломахин, CIO на „Перси“. В Европейския съюз (ЕС) ще бъдат изградени общо 8 суперкомпютъра и България успя да се пребори за домакинството на един от тях.

„Перси“ ООД доставя сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН). „Работим с централата от 2012 г. и преборваме конкуренцията от цяла Европа. Това е сериозен атестат за „Перси“ ООД и за България“, каза Александър Соломахин. При организирането на една международна обществена поръчка, първо до всички страни участнички в ЦЕРН се разпраща едно пазарно проучване, в което фирмите се представят. Организацията избира тези, които отговарят на нейните първоначални критерии и вече до тях биват изпратени условията, по които се оферира. Нещата са дефинирани изключително точно и прецизно и от организационна, и от техническа гледна точка. Няма място за неточна оценка кой ще изпълнява поръчката. След като фирмите върнат оферти, те избират една, две или три компании, които изпълняват поръчката, каза Соломахин. Според него за да се направи добра оферта, трябва да има добри условия от производителите на модули, дискове, шасита, памети. Трябва да се гарантират и доставките, допълни той.

ЦЕРН пуска маркетингово проучване с десет страници въпроси, на които трябва да се отговори. След като преценят, че компанията отговаря на техните критерии, я канят да участва в конкурса. Пускат се около стотина такива проучвания, одобряват се 40-50 за оферти, 15-20 оферират, а една или две получават поръчка. Интересното е, че те купуват по тотална цена на притежание за 3 години - включва цената на техниката, транспорта, консумацията на електричество, плюс цената на резервните части, които гарантират определен срок за обслужване.

Напиши коментар »
(4)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
В Булгаристан най-важният въпрос е КОЙ СЕДИ ЗАД КОМПЮТЪРА !!! А практиката показва, че зад клавиатурата седи крадливо и ненаситно герберче или калинка от ОПГ„ГЕПИ –Хайдук-Груп“ !!!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Като излезе тази информация, мъжът ми, възрастният г-н Габриел, ми я показа в френски новинарски сайт, след което вкара в тялото ми под опашната кост където слънце не огрява един нагревател с открит реотан като този с който майка ми грееше вода в тенджерата да ме къпе. Уплаших се, че ще ме убие, като ме изгори като знам колко бързо загрява и как пари, сега като е към края си тази Европейска Кумица, но реотанът се оказа албанско производство и се отървах само с леки изгаряния. Със един суперкомпютър, насилникът може да бъде наказан веднага от електронното правосъдие, а пък лекарите да излекуват изгарянията в правото черво,затова ли приехме католицизма за една църква дето не знаем има ли те или те няма Господи, прибери ме...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?