Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Българската банда джебчийки "Спайс гърлс" изби рибата: Кичат елхите си с банкноти от 50 паунда, диплят по 20 хил. на месец от улични обири
Българската банда джебчийки "Спайс гърлс" изби рибата: Кичат елхите си с банкноти от 50 паунда, диплят по 20 хил. на месец от улични обири
Автор: ПИК
Дата
Дата
39724
Коментари
6
Българската банда джебчийки "Спайс гърлс" изби рибата: Кичат елхите си с банкноти от 50 паунда, диплят по 20 хил. на месец от улични обири

Български джебчийки украсяват елхи с банкноти от по 50 паунда вместо с играчки. Това са разкрили снимки от телефоните на задържани крадли от София, Пловдив и Варна. Някои от тях са известни като "Спайс Гърлс", защото се движели винаги по пет, а друга е популярна с псевдонима Диана експрес.

Бандите от добре обучени жени печелят по 20 000 британски лири на месец от обири по улици и магазини във Великобритания.

Те действат на оживени улици и в посещавани от много хора вериги или шикозни магазини и имат и екипи от хора, които да забаламосват набелязаните жертви. Бандите, наброяващи до пет души, работят на четириседмичен ротационен принцип. Техни мишени най-често са японски и арабски туристи. Една от бандите е заснета съвсем случайно в акция, когато тайландска туристка си направила селфи със селфи стик. Точно в този момент бандата й отмъква 400 лири, пише британският "Сън", цитиран от български ежедневник.

"Сън" се сдобива със снимки от мобилните телефони на арестуваните по-късно джебчийки. Освен коледното дърво, украсено с банкноти, на друга снимка се вижда маса, затрупана с банкноти от по 20 лири.

Частен детектив, работещ на Оксфорд Стрийт, казва, че обществеността все още не си дава сметка за мащабите на проблема. Много от магазините, в които действат бандите, използват услугите на частни детективи и се обръщат към полицията само като заловят крадец с хиляди лири у него, тъй като полицията и без това била претоварена от работа. Иначе детективите задържат крадлите, взимат им данните от личните карти, правят им снимка и им издават забрана за влизане в магазина, разказва детективът.

Крадлите се състезавали една с друга коя ще се представи по-добре и си имат надпревара коя ще изкара повече "приходи". Начело и в момента е крадла, известна с прозвището Диана експрес. Банда, чиито членове са петима, се нарича "Спайс Гърлс". Отделно прякорите на петте в групата били Страховитата Спайс, Спайс Бебчето, Дъртата Спайс, Красивата Спайс и Закръглената Спайс.

На лондонската Оксфорд Стрийт "гастролират" само най-добрите крадли. Изявата там била все едно да играеш финал на Шампионска лига на "Уембли", разказва частният детектив. Крадлите обикалят из цялата страна, а когато натрупат достатъчно пари, се прибират у дома в огромните си къщи, разказва детективът.

Жените са от районите на трите най-големи града в България, но има и румънки от Букурещ. Те пътували с националните си лични карти, но някои от тях имат и британски шофьорски книжки. За първи път започват да идват през 2007 г., когато паднаха ограниченията за работа за българи и румънци.

Любимите магазини за действие в Лондон са "Хародс", "Селфриджис" или чейндж бюрата, но също и магазини от веригите "Гап" и "Топшоп". Работното време на крадлите е твърдо - от 10 ч. сутринта с обедна почивка около 13 ч. и после подновяване на работа следобед, като пикът е между 16 и 19 ч.

Ако крадлите са две, то става дума за румънки, но по-големите групи са, общо взето, българки, разказва детективът. Джебчийките носят дизайнерски очила и скъпи чанти, но се познават по маратонките, които им позволяват да се придвижват бързо. В магазините те набелязват жертвите и ги следват на улицата. Там някоя от тях разсейва жертвата, като я моли да я ориентира по карта, защото уж се е загубила, или пък се навежда да си завърже точно пред нея обувките. През това време други бъркат в чантата и взимат парите на жертвата.

В Лондон пропищяха от мургави крадли с родни паспорти още веднага след падането на ограничения за работа на българи. През 2011 година местната полиция дори публикува списък с най-търсените крадли. Класацията се оглавяваше от такива с български имена. Сред 13-те най-опасни имаше и колежки от страните от бивша Югославия.

Сред издирваните българки бяха Евгения Бакова, Еленка Славчева, Силвия Трайкова и др. Местната полиция публикува в сайта си техни снимки, имената и възрастта им.

Напиши коментар »
(6)
1
Да, и ний сме дали нещо на света!
2
В България изчезнаха 1 милиард и 600 милиона здравни осигуровки за къща в Барселона.
3
Импексовата Барсала си кичи елхата с Импексови дружества!
4
а ами те англичаните ги защитават циганите. филми им правят. жалват се. тъй че нищо нередно няма.
5
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
6
отговор на коментар
До коментар 2 Лелеее,колко си елементарен да не кажа прост... Комунист тъп ! Луканов ви открадна парите... Глупако !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?