Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Българин на Самотраки: Бяхме като в емигрантски лагер
Българин на Самотраки: Бяхме като в емигрантски лагер
Автор: ПИК
Дата
Дата
7547
Коментари
3
Българин на Самотраки: Бяхме като в емигрантски лагер

Българите, блокирани почти шест дни на гръцкия остров Самотраки, се прибраха у нас. Последните часове от блокадата на острова бяха белязани от напрежение и агресия между стотиците туристи. За критичната ситуация разказа един от потърпевшите - Димитър Чоканов.

„Бяхме планирали да си тръгнем в понеделник. В неделя разбрахме, че фериботът е счупен и че предприемат някакви мерки за друг. На другия ден ни казаха, че поради лоши метеорологични условия няма да има ферибот. Оттам нататък започна незнанието какво се случва”, разказа Димитър пред бТВ.

По думите му не са получили никаква информация от никого, единствено от медиите. Гръцките власти не са знаели нищо. "Първоначално всички приеха с разбиране нещата заради лошото време. Напрежението започна от цялата липса на информация, натрупването на дните и идването на ферибот, който взе само колите", обясни Димитър.

„С дните се трупаха все повече хора. Накрая бяхме повече от 1300 души”, допълни той.

„Лично до мен не стигна никаква храна. Хранехме се по заведенията. Бяхме като в емигрантски лагер – имаше хора навсякъде. Със спални чували, палатки, по колите и кемперите”, разказа още Димитър.

Напиши коментар »
(3)
1
Zemite na nashite roditeli, trakiychi
2
отговор на коментар
И ти като типичен представител на тези родители пишеш на шльокавица. Браво :)
3
Горко на тези, които изоставят дома си в хаос и търсят да се настанят наготово в чужди устроени домове.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?