Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
БСП и ДПС прецакаха предизборно експартньорите си от НДСВ
БСП и ДПС прецакаха предизборно експартньорите си от НДСВ
Дата
Дата
8350
Коментари
1
БСП и ДПС прецакаха предизборно експартньорите си от НДСВ

НДСВ и Коалиция КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП пуснаха жалба тази сутрин до ЦИК срещу  реалния бойкот на участието на непарламентарни партии в дебатите за избори за нови членове на Европейския парламент по обществената Българска национална телевизия. Протестът е срещу блокирането на участието на Коалицията в предаването „Още от деня” на 30 април след отказа на БСП и ДПС да акредитират свои представители, съобщават от пресцентъра на НДСВ.

Припомняме, че трите партии управляваха заедно в тройната коалиция в периода 2005 – 2009 г.

Причината да няма дебат в национален ефир е, че съгласно подписаното в БНТ споразумение не се позволява участието само на една партия или коалиция в предизборен дебат.

„Считаме, че с тази клауза се цели единствено да бъде нанесена вреда на малките партии, които нямат възможност да заплатят скъпи пакети в частните телевизии”, се казва в жалбата, подписана от  Марина Дикова, председател на предизборния щаб на КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП.

„По този начин, поради целенасочено бойкотиране на определени предавания от някои партии, губят възможност да бъдат представени кандидати на други партии, които разчитат на заложените в изборния кодекс правила, за да организират своите кампании”, пише още в жалбата до ЦИК.

Напиши коментар »
(1)
1
Епа драпат го за курот, Коце Маца. Тоа е.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?