Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
БСП иска касиране на изборите за кмет в Горна Оряховица
БСП иска касиране на изборите за кмет в Горна Оряховица
Автор: ПИК
Дата
Дата
18283
Коментари
2
БСП иска касиране на изборите за кмет в Горна Оряховица

БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на община Горна Оряховица. Местната коалиция "БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници.

Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико Търново. В оспорването на кметския избор социалистите акцентират, че регистрацията на Добромир Добрев като кандидат за кмет на ГЕРБ е направена в нарушение на принципа за уседналост.

На втория тур на местните изори в Горна Оряховица кандидатът на БСП депутатът Явор Божанков загуби със 781 гласа от Добрев.

БСП обжалва и изборите за общински съветници в Горна Оряховица, а основният довод на социалистите, е големият брой недействителни бюлетини.

Делото по избора на общинските съветници е насрочено за днес половин час преди новоизбраните съветници и кметове да положат клетва.

Напиши коментар »
(2)
1
тояга не искат ли мършооядите!
2
Правилно постъпват червените червенотиквиничковци . Навсякаде където са загубили веднага трябва да се касират изборите . Те са изпълнени с чувства на непогрешимост и непобедимост . И надеждата е съдията да е комуняга и тогава касирането е сигурно . Кефя се на Мама Кучка как ги преиВа . Аз това ще направя - онова ще направя и сега им се скри . Браво мамо Кучко - така се лъжат червените чугунени глави .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?