Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
БОМБА В ПИК TV: Кирил Добрев е висшият бос от БСП, близък до Корнелия Нинова, разследван за корупция от "Антимафия". В схемата: полковник от тайните служби и синът му - служител на КОНПИ... Следите водят към "Позитано" (ОБНОВЕНА)
БОМБА В ПИК TV: Кирил Добрев е висшият бос от БСП, близък до Корнелия Нинова, разследван за корупция от "Антимафия". В схемата: полковник от тайните служби и синът му - служител на КОНПИ... Следите водят към "Позитано" (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
327326
Коментари
57
БОМБА В ПИК TV: Кирил Добрев е висшият бос от БСП, близък до Корнелия Нинова, разследван за корупция от "Антимафия". В схемата: полковник от тайните служби и синът му - служител на КОНПИ... Следите водят към "Позитано" (ОБНОВЕНА)

Кирил Добрев е висшият партиен функционер от БСП, разследван от КПКОНПИ за евентуални корупционни схеми. Производството по този случай бе предадено преди ден в прокуратурата и по него вече работят прокурори, които да подготвят евентуалното обвинение. Това научи ПИК от високопоставени източници в разследването.

Припомняме, че в понеделник от антикорупционната комисия изпратиха съобщение до медиите, че са предали на прокуратурата проверка за приближено лице до политически лидер, за което има данни за сериозни корупционни схеми. Това лице е участвало и в организиране на избори на определена партия.

По информация от наши източници, която ПИК съобщи тогава, става дума за висш функционер от БСП, приближен на Корнелия Нинова.

Според данните, проверявани от КОНПИ, лицето, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери.

След разкритието, че Кирил Добрев е въпросното лице, става ясно защо толкова яростно лидерката на БСП Корнелия Нинова и посоченият от нея президент Румен Радев, както и определени медии, яростно нападнаха антикорупционнията орган и поискаха да сменят както шефа на комисия, така и правилата за работата й.

Явно не им харесва, че именно техни хора се оказват замесени в корупция и са разследвани от КОНПИ. Президентът Радев, за когото разкрихме, че има евтини апартаменти и е част от "Апартамент гейт", също се уплаши и не разреши да присъстват хора от антикорупционната комисия на съвета, на който всъщност трябваше да се обсъжда именно корупцията във властта. 

Припомняме, че за проверките на КОНПИ за корупционните схеми на Кирил Добрев се е разбрало и в БСП, тъй като служител на комисия, близък до партията, е издал информацията за разследването. Този служител, по данни на ПИК, е уволнен от "Антимафия" още в понеделник. 

Източници на ПИК разкриха и кой е този човек. 

Уволненият от КОНПИ за издаване на секретна информация служител е Кирил Чавдаров Петров, научи ПИК от достоверни източници.

Той е син на бившия заместник директор на Национална служба сигурност полковник Чавдар Петров.

Петров е близък до „Позитано“ и често посещава лидерката на БСП Корнелия Нинова, разкриха служители на червената централа. Минава за нещо като „сив кардинал“ – заедно с други пенсионирани ченгета, препълнили щата и администрацията на „Позитано“, откакто Нинова оглави партията.

Петров е председател на тъй наречената Национална асоциация „Сигурност“ – обединение на бивши и настоящи служители на службите за сигурност. Повече са били сътрудници и на комунистическата Държавна сигурност.

Служители на асоциацията на Чавдар Петров са участвали активно в Инициативния комитет за издигането на Румен Радев за държавен глава през 2016 г., научи ПИК. 

Интересното е, че Чавдар Петров е съуправител на фирма NSA заедно с известния ММА-боец Деян Топалски, арестуван по подозрения в сводничество. В момента делото на Топалски е разпределено в Специализирания съд.

Предполага се, че той е бил съпричастен към канал за проститутки, които са обслужвали клиенти в бара на известен столичен хотел.

През 1997 г., когато Чавдар Петров напуска службите за сигурност, срещу него е образувано оперативно производство с кодово име "Чарли".

Така порочната верига се затваря. Лъсва симбиозата между някогашната Държавна сигурност, днешното ръководство на левицата и президента на републиката...

БСП е знаело за това разследване на Кирил Добрев и е знаело, че е разкрит течът на информация. Ние имаме и подробни разкрития, каза главният редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова в студиото на ПИК TV.

Има служител на КОНПИ, който е издавал на "Позитано" 20, че има разследване на висш бос от БСП, който е разследван - това е дясната ръка на Корнелия Нинова. Той се отказа от депутатското си място, за да движи партията. По наша информация, потвърдена от най-високопоставени източници, това е Кирил Чавдаров Петров, син на Чавдар Петров от ДС. Той е член на организацията Сигурност, където участват хора "от пагона". те са участвали в издигането на Румен Радев за президент, посочи собственикът на ПИК Недялко Недялков.

Чавдар Петров е засичан да влиза в централата на БСП. Тези хора са окупирали "Позитано" - занимават се с архивите, с охраната на централата. Ние отдавна твърдим, че партията се движи от ченгета, г-н Чавдар Петров е към този кръг. Проверка на ПИК показа съдружие с ММА-боеца Деян Топалски, който е клиент на Спецсъда по подозрение за съпричастност към канал за жрици на любовта, допълни той.

Говорим за срастване на кримиструктури с ченгета и политическата им фасада БСП, обобщи Недялков.

Може би Кирил Добрев да проговори, нека от КП КОНПИ да кажат дали е разследван г-н Добрев.

Г-н Добрев имаше едни истории за чанти с пари по времето на Иван Костов и тогава го спаси баща му, припомни водещата Ива Николова.

Сега става дума за възползване от служебно положение и получаване на пари в огромни размери, това нещо е изпратено вече в прокуратурата, а, докато тече разследване, едва ли прокуратурата ще каже нещо по темата, посочи Мастагаркова. 

Това, че един човек е разследван, не значи, че е виновен, нека изчакаме заключението на прокуратурата. Ние сме общували с г-н Добрев, той има качества, но важният въпрос бе затова ли бе взета главата на г-н Пламен Георгиев? Така бе обезглавен и обезкървен един орган, и хора като Иванчева и пр. получават гражданска реабилитация. А този орган заработи и плод на това са арести и разследвания на Баневи, Миню Стайков, Бенчо Бенчев, всички те са свързани с червените, това са червени спонсори, коментира собственикът на ПИК. 

Тези хора искат глави заради апартаменти, а всъщност те са овъртолени в такива схеми. Крайно време е приватизацията и Техноимпекс да се сложат на масата, да се види какво се е случило, посочи Недялко Недялков. 

Собственикът на ПИК предупреди Станишев, че мълчанието му днес ще е пагубно утре, тъй като той джентълменски е разкъсван между бившата си жена и настоящата лидерка на партията. Той разполага с цялата възможна информация - плащан ли е откуп за Елена Йончева, отвличана ли е тя от сомалийски пирати, докато тя е работила в телевизията, плащала ли е една фирма за филмите й, за да е добре, защо той уволни Корнелия Нинова от правителството, кой го отказа от битката за лидерския пост и вярно ли е, че е ставало дума за предлагани 30 милиона. Тази партия бе създадена от Дядото, не искам две баби да я разсипат, отсече Недялков.

Вчера говорих по България он еър за евтиния апартамент на Румен Радев и ме питаха не ме ли е страх да говоря за президента. Не разбирам защо да ме е страх, каза той. 

Знам защо прокуратурата се плаши от Румен Радев - защото следващият главен прокурор трябва да бъде назначен от президента, допълни той.

В БСП ченгетата държат целия архив, държат финансите, държат администрацията, припомни Ива Николова. 

Държавна сигурност се върна официално в БСП и Корнелия Нинова направи тази реанимация, бе категоричен Недялков. 

В момента излиза, че ние сме някакви фанатици, които в собствена полза се ровим в тези тайни при липсата на всякакво съдействие от държавата. Но ние нямаме никаква полза, тъй като нямаме никакви намерения да ставаме политици или прокурори. Така че, уважаеми институции, дайте да работим заедно. Ясно, че не сме Капитал и Свободна Европа, нямаме грантове, но ежедневно ни четат над 900 000 души. Имаме медии като Капитал, Дневник, Клозет, Медияпул, които се четат от 1000 души на ден. Уважавайте нашата публика, все едно, бройте ни за жълти, кафяви, бембени, но се отнасяйте към всички еднакво. не може да валят оставки само след като пише Свободна Европа, призова Недялко Недялков.

В момента има разколачване, секвестиране и експроприация, но това ще почука и на вашата врата, заяви Недялко Недялков. 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ РАЗКРИТИЯ В СТУДИОТО НА ЖИВО НА ПИК TV: 

ОЧАКВАЙТЕ ГОРЕЩО ПРОДЪЛЖЕНИЕ ПО ТЕМАТА В ПИК!

 

Деян Топалски

Чавдар Петров

Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?