Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
БОМБА В ПИК! СРС-та от разговорите на Корнелия Нинова с олигарха Краси Фронтиера: "Мерси, Кори!" (СКАНДАЛНИ СРС-ТА И ДОКУМЕНТИ)
БОМБА В ПИК! СРС-та от разговорите на Корнелия Нинова с олигарха Краси Фронтиера: "Мерси, Кори!" (СКАНДАЛНИ СРС-ТА И ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
343998
Коментари
60
БОМБА В ПИК! СРС-та от разговорите на Корнелия Нинова с олигарха Краси Фронтиера: "Мерси, Кори!" (СКАНДАЛНИ СРС-ТА И ДОКУМЕНТИ)

Разкритията за скандалните афери на Корнелия Нинова във властта не спират да валят.

След като ПИК ви запозна с делата й като подчинена на бившия премиер Иван Костов, по чието време тя е назначена за директор на „Техноимпекс” и го лапва чрез приватизация (ВИЖТЕ В „ОЩЕ ТЕМАТА”), а после и как Нинова лъсва в аферата „Фронтиер”, където участието й е доказано със СРС-та от разследващите, сега на бял свят излизат и разговорите й със скандалния бизнесмен Красимир Георгиев.

Те са разкрити именно чрез въпросните СРС-та и бяха изпратени на пощата на ПИК от наш читател. Ето какво пише той:

"През 2007 г. шефът на Националното следствие Ангел Александров разкри, че "дългият инкасатор" Румен Овчаров и неговият продукт Корнелия Нинова са покровителствали олигарха Красимир Георгиев (един от най-близките приятели на Овчаров по онова време) и фирмата му „Фронтиер“, която години наред „консултираше“ всички златни проекти в енергийната система.

Името на Корнелия Нинова бе замесено пряко в скандала след разкритията на разследващите органи, че тя буквално е инструктирала Георгиев какво да говори при разпитите му, които бяха провеждани от следователката Шарланджиева (също с повдигнати обвинения след аферата). Органите на реда засякоха десетки разговори между Корнелия Нинова и Красимир Георгиев. Включително и СМС с текст: „Твоята приятелка е фантастична“ – по адрес на следовател Шарланджиева.

Или с други думи – Корнелия Нинова е била посредник между разследван бизнесмен и разследващия го следовател. Казват го прокурорите, не аз. Именно представителите на държавното обвинение разкриха наличието на 1000 страници разговори и есемеси между Нинова и Шарланджиева.

Изпращам ви факсимилета от въпросните разговори, добити от службите чрез прилагане на специални разузнавателни средства. Тъй като самите разговори са над 1000 страници, изпращам най-доброто, без да се разпростирам по опитите на Овчаров, Нинова и Красимир Георгиев да откраднат за себе си апетитни сектори от българската икономика.

През септември 2005 година, съвсем неочаквано, от квотата на БСП тъмно синята Корнелия Нинова е назначена в кабинета на тройната коалиция за зам.-министър на икономиката и енергетиката в мегаминистерството на Румен Овчаров, който е зам.-председател на БСП и председател на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската.

След като през 1997 г. цялата се е боядисала в тъмно синьо и грабва тлъстия кокал, през 2005-а, без някой да забележи, Нинова умело се пребоядисва в тъмно червено и пак захлебва под крилото на Румен Овчаров.

Когато през 2005 г. тройната коалиция след много пазарлъци съставя правителство, в схемата за Овчаров няма място като вицепремиер. За компенсация специално за него се създава едно „суперминистерство” - на икономиката и енергетиката. Овчаров, като министър на икономиката, поема контрола на апетитното, но и взривоопасно предприятие „Булгартабак” заедно с много други големи държавни предприятия. Той също ще осъществява контакт с големите чуждестранни инвеститори. А като енергиен министър отговаря за изключително важни национални, наднационални и дори геополитически обекти, където ще се преговаря не за милиони, а за милиарди.

В мегаминистреството на Румен Овчаров, неочаквано за много висши и заслужили партийни деятели, от квотата на БСП за зам.-министър на икономиката и енергетиката е определена Корнелия Нинова.

Тя също е натоварена с много сериозни задачи – отговоря за външно-икономическите връзки; държавния резерв; търговията с оръжия; споразуменията, свързани с доставки на армията. Нинова е шеф и на две стратегически предприятия – „Международен панаир” Пловдив и ”Булгартабак Холдинг”, който e известен като „Бастилията” на ДПС. След време холдингът ще се превърне в ябълката на раздора и за малко не обръща колата на тройната коалиция.

Скоро след назначението й Корнелия Нинова се превръща в най-доверения помощник на Румен Овчаров – дясната ръка на министъра.

В началото на май 2007 г. се разкриват големите злоупотреби в „Топлофикация” София. За дружеството отговаря министерството на Овчаров. Следствието започва разследване на Валентин Димитров – тогавашен шеф на дружеството, за присвояване и пране на пари в особено големи размери. В процеса на разследването се разбира, че е замесен и Румен Овчаров.

Оказва се, че следователката, която води разследването на Валентин Димитров – Татяна Шарланджиева, е приятелка на зам.-министъра Корнелия Нинова още от времето, когато Нинова е работила в следствието. Разбира се, Нинова използва тази близост и започва да проявява голям интерес към разследването.

Директорът на Националната следствена служба Ангел Александров, като разбира за това приятелство и за интереса на Нинова към разследването, започва да изнудва Шарланджиева. Притиска я да иска от Корнелия Нинова различни услуги – документи, които уличават шефа на „Булгартабак” холдинг Христо Лалчев.  После иска 150 хил. долара, които Нинова можела да осигури от „Булгартабак”. Трябвало да окаже и съдействие за хазартен лиценз на фирмата „Дилот” и да помогне в освобождаването на близо 100 хил. тона пшеница от Държавния резерв.

След като Нинова не изпълнява исканията, открадват колата й, като й оставят бележка „да би мирно стояла, не би чудо видяла”. Освен служебната кола открадват и личната й, влизат в апартамента й и изземат протоколи от заседанията на УС на „Булгартабак”.

Открадната също е колата и на шефа на служба „Икономически престъпления” в следствието – Зоя Иванова, началник на Шарланджиева. Иванова също била принуждавана от Ангел Александров да иска нерегламентирани услуги от зам.-министър Нинова. Двете следователки, потърпевши от Александров, се оплакват, след което последва искане за тяхното дисциплинарно уволнение.

Междувременно става известно, че следовател от София е разпитвал над 20 души в Банско за имот на фирмата „Банско пропъртис 2”, която се управлява от Красимир Георгиев, крупен бизнесмен, един от основните собственици в мощната икономическа групировка „Фронтиер”.

Следствието е разкрило, че в сдружението „Банско пропъртис 2” участва и 82 годишната баба Цеца – майка на разследвания Валентин Димитров, заедно с бизнесмена Красимир Георгиев. Последният е състудент на Овчаров и бивш съдружник на съпругата му.

Записани са над 1000 страници разговори и SMS-си, които разкриват, че посредник между Красимир Георгиев и следователката Шарланджиева е Корнелия Нинова. Двете са разговаряли помежду си и със следствения Георгиев преди всеки разпит. Така показанията на Георгиев – свидетел по делото за пране на пари от Валентин Димитров, са били предварително нагласявани.

След един от поредните разпити Красимир Георгиев пратил на зам.-министърката съобщението: „Твоята приятелка е фантастична.” Има се предвид следователката Шарланджиева.

Заради подслушаните и записани разговори прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Корнелия Нинова и следователката Шарланджиева.

Не е тайна, че „Фронтиер” симпатизира и спонсорира БСП, затова и истинският възход на кръга започва с идването на Столетницата на власт. За две години при управлението на тройната коалиция „Фронтиер” и свързаните с него фирми се утвърждават като едни от най-сериозните играчи в енергетиката, строителството и продажбата на имоти.

Една от версиите за разразилия се скандал е, че в ламтежа за повече власт, кръгът „Фронтиер” нарушава утвърдените баланси, разпределени между големите групировки. Те решават да покажат силата си и да дадат урок на Овчаров. Той изгърмява с личния подпис на Станишев, но също така гръмва и бушонът Корнелия Нинова – дясната му ръка.

Разбира се и на нея ще се хвърли спасителен пояс, като на Овчаров. Задкулисните лидери никога не оставят своите хора да се удавят.

 „Аз съм по-лесна мишена от Румен Овчаров, защото съм по-ниска, по-млада, с по-нисш ранг в партията и управлението и за това натискът е насочен към мен”, казва тогава Корнелия Нинова от национален ефир.

Една такава декларация от страна на Корнелия Нинова говори не само за високо самочувствие, но и за това, че е неуязвима и че има определено място във високите орбити на социалистическата партия, щом като не е във властта. И бъдещето го потвърди.

Румен Овчаров е освободен от министерския си пост, но запазва партийния, депутатското място и отговорни позиции в парламента. И както в много други случаи, пак се намира някой мистериозно да подхване Корнелия Нинова и да започне да я тегли нагоре.

Първо, запазва голямата хапка „Булгартабак”. След това става депутат, изпреварвайки много други заслужили социалисти, после - говорител на партията, секретар на Висшия съвет на БСП. След като финтира по устав предшествениците си Станишев и Миков, Нинова успешно започна да „демократизира“ партията. Нейни безспорни успехи са президентът Румен Радев, отстраняването на „старите“ в БСП и избирането й за зам.-председател на Социнтерна. Дали обаче, ако Нинова се окаже следващият министър-председател на България, няма да получим вкупом и Иван Костов, и Румен Овчаров. Дали има наивници, които вярват, че назначените капиталисти ще започнат да се издължават на партията и народа 27 години по-късно?

Легенда:

Красимир Георгиев - 0888 33 33 13

Корнелия Нинова - 0887 96 92 45, 0889 30 05 70

Татяна Шарланджиева - 0888 41 05 50"

 Страниците, които ни изпраща читателят, разкриват шокиращи разговори, досега само загатвани в стенограмите, които ПИК публикува наскоро (ВИЖТЕ В „ОЩЕ ТЕМАТА”). Ето и самите разговори.

 

 

 

 

 

 

 

Напиши коментар »
(60)
1
С тези записи от години се изнудват и рекетират хората. Манипулирани и скалъпени са от различни разговори и срещи. Нали така, ПИК- л..вци
2
И к'вот друго да притоплите до 26.05.19, резултата ще е пак същия = Шaйката е пътник !!!
3
ЩЕ ВИ Е----МЕ МА--МАТА МРЪСНА. ЛУСТРАЦИЯ ДО 10 КОЛЯНО!!!!!
4
Напред ДЕБИЛИ КРУШОВСКАТА КОБИЛА,ГРИПЕН-ТРОХЛЬО И ЛЪЖЛИВОТО ЛЕНЧЕ ВИ ВОДЯТ КЪМ СВЕТЛОТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ.РАЙ ЗА ОЛИГОФРЕНИ.ПОСОКА ПХЕНЯН.
5
Ваш читател или ваш спонсор ги е изпратил???!!!
6
Знаеме отдавна,че Корнелия е протеже и работи за айдуци на комисионна!
7
Абе какво стана със записите за Мишо Бирата. И как се избира от Тиквата главен прокурор????
8
ВИНАГИ СТАВА ТАКА, БСП ВОДИ НА ГЕРБ ЕДИН МЕСЕЦ ДО ИЗБОРИТЕ И ПОСЛЕ СЕ НАС.РАТ? КАК ГО ПРАВЯТ, НЕ ЗНАМ?
9
Приятелите никога не са ми викали Кори , а Кури !
10
И тая гнусна Импексова курабия, с бившата крадлива кучка на СС Момата, ни говорят за морал. Наистина двете крадливи и лъжливи импексови курабии, живеят в паралелната държава на Румен Пъпката, и неговия дебилен електорат! Затова ГЕРБ поведе на Импексовата БСПдирастия, защото хората не са глупави!! ............................................................................................................................................. Питам импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана и СС Момата “защото са ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна два Импекса а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската им партия. Свършиха ли читавите в Импексовата партия, че допряха до тоя мерзавец кокто и до, дебила Иво и крадливата кучка Йо. Ако Мавъра беше направил лустрация, а не да раздава Импекси на фльорците си, сега щяхме да сме Швейцария на балканите, и нямаше да хрантутим ДС разбойници, доносници и бивши партийни секретари и закапечета, като тия мерзавци, доносничели и с кого са изневерявали жените им!!
11
Жалко, че навремето другарите от БКП успешно внедриха и смазаха СДС с основния приватизатор и унищожител на България - другаря Иван Костов и сивия му кардинал - другаря Муравей Радев. Резултатите са на лице. Видната им ученичка и последователка – дугарката Нинова прилапала Техноимпекс в едно с алчната Йончева и клепоухия Каун всячески отклоняват вниманието, бавят правосъдието, мъчат се да замитат следите от разбойническата приватизация и още по- успешно затриват и последните остатъци от комунистическите наивници и пенсионирани баламурници !!!
12
Ей социалисти смотани...четете бе идиоти За това говедо ли ще гласувате...А искате по добър живот. С Мунчо ли с КУР..нела ли с Жаба Елена ли?
13
ХУБАВО,АМА НЯМА ОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ.ТАКА ЧЕ,СРС-ТАТА НА РУЛО И ЗНАЕТЕ КЪДЕ ДА ГИ ПЪХНЕТЕ,НАЛИ??!!!НЯМА И ДА ИМА ЗАЩОТО ДАВНОСТНИТЕ СРОКОВЕ ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ ПО ЧЛ.82 И СЛ. ОТ НК ВЕЧЕ СА ИЗТЕКЛИИИИИ... ТАКА ЧЕ,ОТНОВО МИ Е ДУМАТА ЗА РУЛОТО...САМО ТОВА ОСТАНА...
14
И как ли тази другарка се измъква винаги „ суха “ от следователите ? - Аз мисля , че с интимните и части
15
ПАРДОН-ЧЛ.80 НК.
16
Предговор: чл. кор. джн Варелия Велева, подготвил материалите: о.р. Десислава Цветанова
17
Хора, си спомниха, защо гонихме 5 пъти Импексовата БСПдирастия с камъни от управлението, и че това причината, да гоним без-комунистическия свят, по най ниски доходи. Колко пъти “ЦОЦАГЛИСТИТЕ “трябва да фалират държавата ни, за да го проумеем! Народа ни хич не е глупав, както го изкара слугата от харема на Клепоухия Каун, и Деса селската пръчка, Иво 80% дебил, след като и червените социолози, един по един взеха да си признават истината, че ГЕРБ ще бие Импексовите БСПдирунгили, за кой ли път!!!
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
ББ НЯМА ПРАВО ДА СЕ ПОКАЗВА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И ДА ОБИКАЛЯ СТРАНАТА. Я КАКА КУРИ КАК СЕ СКРИ И РЕЗУЛТАТА СЕ ОБЪРНА? АКО НЕ ИЗМИСЛЯТ НЯКОЙ КОСТИНБРОД С ДУДУКА И МАЯ- КАРТЕЧАРКАТА БСПЕЕРАСИТЕ ПАК ГО ИЗДУХАХА. ФАТМАКА ДА ОБЯВИ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И ВСЕОБЩА МОБИЛИЗАЦИЯ НА ДЕБИЛИ И ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ И ДА ЩУРМУВАТ СЕКЦИИТЕ! ПОЗИТАНО ДА ХАКНЕ МАШИНИТЕ ЗА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ, А КУТЕВ ДА ВДИГНЕ РУБЛИТЕ НА ДЕБИЛЧЕТАТА, ЧЕ ПИШАТ ЕДНИ И СЪЩИ ТЪПОТИИ И КЛИШЕТА, СЯКАШ НЯМАТ ГРАМ МОЗЪК?
20
Да няма давност за престъпленията на комунистите!!!
21
Само простотии на мутренско-дебилния сайт ПИК!
22
СРС-та ги разкриа А. Александров, същият Изнудва, Следовател ката и Шефката И, Пик, поне малко Замаскирайте Работата, че Иначе ставата за Резил
23
Даже на руснаците още през 1993 г. им писна от наглите и крадливи комунисти , биха им шута като със закон забраниха тяхната КПСС и рахатясаха.....Само ние и диваците в Северна Корея продължаваме да ги търпим и дундуркаме, вместо цялата им върхушка начело с Импексова отдавна да е в панделата !!! Докога ???
24
Значи Корнела е замесена и в източването на милионите от Топлофикация. Вальо Топлото е крал и за нея и за Р. Овч., а и не само за тях .... отврат
25
само простотии от сутрин до вечер и обратно
26
И тази гнусна женица размахва пръст от трибуната на парламента.Нагледахме се на всякакви далавери апартаменти тераси но този гьонсуратлък на Нинова е безобразие.Щяла да сменя модела,системата - щяла да раздава пари.Веднъж не излезе някой от тези мекерета да каже - за пенсиите парите ще дойдат от тук и тук - за майките има пари в това перо - ще ги дадем.Няма такова животно - само щели да дават.Всички политици са за бесилото но тази Нинова крала,мамила уволнявана и сега ми излиза да ме манипулира.Нормалните българи - отворете си очите - особено тези които си загубиха парите от фалита на държавата тези които получаваха 3 долара пенсия - макар и с бели коси - съвземете се - гласувайте за децата си разумно.
27
Уважаема редакция, вземете си хартийките които сте пуснали тук, навийте си ги на руло и си ги завирайте една по една в о'раните гейзовв.
28
другари, другари, чакайте евтин ток от Р. Овч., докато ви дойде акълът, че и останалите да гър чат покрай вашта жалба за младост
29
Мутрата от СИК се преместил във ВИС-3
30
И СЕ ГОТВИТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА. ЩЕ ВИ ИЗТРЕПЕМ !
31
Спрямо милиардера Рум.Овч Кури е направо просякиня.
32
Ако можеш с гъза си да трепеш надървен грездей !!!
33
Олигарсите предадени от мутрата от СИК са се заканили да му смажат главата . Те са жестоки и богати хора с банкови сметки за милиарди по цял свят . Престъпниците са използвани до време и когато престанат да служат на нечий интереси отиват в небитието .
34
отговор на коментар
Байьо,след 26-ти тук ли ще си да "похуртуваме" пак кой е пътник?
35
Червената Курнелия защо още не е в затвора ? Такова крадене и грабене на държавата е унизително за един народ ,пък бил той и от дебили !
36
После в шоколадовия и цех и после пак до сливиците.
37
Как не ги е срам ? Егати и наглите комунисти ! Безсрамници !
38
КУР....нела, МУН...ЧО са за затвора да ги води ЕЛЕНА>
39
Тролове,защо се правите ,че няма такова нещо и ,че това е измислица? ДА ама НЕ! Изнесеното по-горе се знаеше още от 2013 год.,затова тогава спретнаха от БСП митинги на футболните фенове и Бойко Борисов подаде оставка.От тогава се знае,че Кунела Импексова е голяма мръсница заедно с Шарладжийката.Първа в далаверите под ръководството на най-големия крадец Ровч. Чудя се на честните и почтенни членове на БСП какво правят в тази несоциална партия,която няма нищо общо със социалистическата БСП.Вън от редиците на партията тази мръсница,крадла,изнудвачка ,далавераджийка и лъжкина Кунела Импексова.
40
Нинова е крала и краде даже и със задника си - за това е толкова голям!
41
За Мишо-бирата е по интересно.....
42
отговор на коментар
Тез хартийки са СРС бе манаф! Имат оригинали!
43
Пак съм тук да се и-зсера с болшевишка фъшкия щото пак излязоха нови афери на нашата велика крушовска овца и аз с колегите Поручика Бацилин, Кака -сврака,Бай Иван -насран и другите една шепа изпражнения от посрано 20 до 26 май ще тровим въздуха тук ,а след това ще ни отровят нас в кенефа!
44
Най вероятно позитанско и-зродско шиле имаш предвид червените олигарси са се заканили на КУРНИТО но те ще ги тикнат в панделата и там могат да смажат само главите в на такива жалки нарко-дилърчета и гейзерчета като теб!
45
ОБАДИ СЕ ..0889697633..в полумрак като в затворнически филм ще играем на светулка в полумрака ..има такова представление в сливенскиа затвор..мммххъъмм..
46
ЛИЧЕН другар на крушовата ..ша..вра..Н ..ТИЯ е Красю..
47
Що не вървиш на путк-та си майчина бе неграмотен боклук ???
48
докато не хвърли топа след 26 май ще му скъсам г-нусната русофилска уста от с-вирчоци !
49
Гошко комунето много ли те напъва отзад но няма да го извадя щото ще пръднеш и ще омиришеш както винаги сайта с позитанска воня!
50
Ха, ха, ха, щом трудовачето от Раднево ,по-познато като гьосуратското "ШАЙКА-"джийче изплува от фекалната яма на сайтчето-кенефче ПИК с многократно публикуваната и никому интересна фъшня, веднага се разнася познатата воня на нещо отдавна мухлясало и разпрашено! Ало, наведени "умничета"от кенефа,кого го интересуват нещо станало преди толкова години и публикувано за стотен път,или и за такива миризливка ви пускат суджук!
51
Ще се взимат и то наведнъж - децата, внуците и правнуците САМО на бесепарите... Ще се обучават специално на запад и после ще се назначават доживот в "Голдман Сакс" и други американски банки, (щото там са парите)... и ще си живеят „като в комунизЪма“, та да видят - хубаво ли е! ха-ха-ха Така им се пада на тия хулигани!
52
Борисов:" Танов, веднага извади митничарите от фабриката на Мишо Бирата. Кът съм му казал , че нема да го барам - начи нема да го барам." Танов: " Но , г-н премиер....". Борисов : " Нема г-н премиер, ясен ли съм ?".
53
Сливенският женски затвор очаква с нетърпение новите си попълнения- корнелия импексова и елена милиончева!
54
отговор на коментар
Вече са сменили чаршафите по стаите, пардон... по КИЛИИТЕ, ха-ха-ха-ха, ба! Очакват пиленцата.
55
НАЙ ОПЕКАНАТА КРАДЛИВА ГНУСНА ШАВРАНТИЯ И ВЛАСТ ИСКА БОЛЕН МОЗЪК 100Г ГОДИНИ ЗАТВОР И НАСЛЕДСВОТО ДА ГНИЕ СЪС ТЕБ
56
Ало, Йончева, има работа за теб!!!!! Не искаш, защо? Не ти е в ресора, а, ясно!
57
Искаш ли да шибаш само готини пички през нощта?Изкарай много кинти през деня !https://bit.ly/2vGdh7g
58
Кво стана там?
59
Този пасквил е за шарани. Оказва се,че на всеки разговора може да излезне в нета. За каква сигурност и защита на инфърмациюта гарантира държавата на гражданите? Втези разфовори не виждам нищо друго освен бла, бла приказки. Търси се под воло теле като капан за шарани. Ако СРС тата се публикувйт в медиате това означава, че теэ
60
Оказва се,че срс се изготвят за медиите ..голям смях..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?