Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
БОМБА В ПИК! Мистериозният Дидо Дънката - кукловод в сделката за ЧЕЗ! Изскачат сенките на Иван Костов и Цветан Василев. Същите хора стоели и зад Гинка Върбакова
БОМБА В ПИК! Мистериозният Дидо Дънката - кукловод в сделката за ЧЕЗ! Изскачат сенките на Иван Костов и Цветан Василев. Същите хора стоели и зад Гинка Върбакова
Дата
Дата
115536
Коментари
0
БОМБА В ПИК! Мистериозният Дидо Дънката - кукловод в сделката за ЧЕЗ! Изскачат сенките на Иван Костов и Цветан Василев. Същите хора стоели и зад Гинка Върбакова

Нова сянка изскача зад купувача на ЧЕЗ - публичната компания "Еврохолд", научи ПИК от два независими един от друг високопоставени източници в държавата.

Това се случва на фона на подозренията, че бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, близък приятел на боса на "Еврохолд" Асен Христов, има задкулисно участие в схемата.

Според нови данни на медията ни сред кукловодите в сянка при придобиването на енергоразпределителя се нарежда и мистериозният варненски бизнесмен Даниел Славов, известен като Дидо Дънката.

В последно време Славов, арестуван при акция "Медуза" заедно с варненския политик от БСП Борислав Гуцанов, живеел повече в Швейцария, твърдят източниците на ПИК.

По тяхна информация Дидо Дънката е непосредствено свързан с приближения до Иван Костов ресторантьор и хотелиер Славчо Христов, собственик на крупни обекти в курорта Златни пясъци. Зад Славов и Христов пък винаги през годините е стоял мощният гръб на Командира.

Още през 2015 г. ПИК разкри, че Даниел Славов финансира кампанията на Реформаторския блок във Варна. Той е личен приятел с Радан Кънев.

Припомняме, че според МВР и прокуратурата Дидо Дънката е сред видните наркотрафиканти по морето.

В официалния си бизнес Славов се води строителен предприемач. Огромният хотелски комплекс, строящ се от неговата фирма "Борд" на метри от Аспаруховския плаж, стана причина пътят Варна–Галата да пропадне преди време.

Скандал възникна и на друг от големите обекти на "Борд" – комплекса "Ривиера Бей", който се издига между спирките "Трифон Зарезан" и "Журналист", почти на брега на морето.

В самия център на Варна фирмата на Славов печели обществената поръчка за изграждането на нова сграда на районното кметство "Одесос". 

Славов е собственик и на един от най-луксозните хотели в морската столица – "Капитол". Даниел Славов е свързан и с медийния бизнес. Преди няколко години той купи контролния дял на варненския всекидневник "Народно дело". 

Според медийни публикации Дидо Дънката е свързан и с прословутия съдружник на избягалия банкер Цветан Василев - Янко Иванов, бивш изпълнителен директор на КТБ. Твърди се, че Радан Кънев е в пряка зависимост от кръга "Дънката - Янко Иванов".

Източниците на ПИК чертаят следната конструкция при сделката за ЧЕЗ.

Финансирането ще дойде по линия на Дидо Дънката и остатъците от КГБ в синхрон с руските контакти на акционера в "Еврохолд" Атанас Тилев, бивш агент на Държавна сигурност, както и със съучастието на Цветан Василев.

Политическата подкрепа се осъществява от кръгове около Иван Костов и Радан Кънев.

Медийната - от персоналния олигарх на Костов - Иво Прокопиев и неговите издания.

Припомняме, че консултантът по сделката на "Еврохолд" Йордан Чомпалов е свързан с "Капитал". Говорителят на компанията Чавдар Първанов пък е бивш журналист от медийния холдинг на Прокопиев (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Интересното е, че според данни на ПИК абсолютно същата компания стояла и зад предишния мераклия за ЧЕЗ - прословутата Гинка Върбакова.

"Хората около Дидо Дънката опитаха през Гинка, не се получи. Сега опитват от друго място", обобщават ситуацията информаторите на агенцията ни.

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ГОРЕЩИ РАЗКРИТИЯ ПО ЕКШЪНА С ЧЕЗ!

Още по темата
РАЗКРИТИЕ: Офшорки надничат зад "Еврохолд", купувачът на ЧЕЗ със съмнителни фирми
Часовник
10:24
И офшорки изскачат зад „Еврохолд“ - купувача на ЧЕЗ, сочи справка в публичните регистри. Преди дни стана ясно, че дружеството иска да купи най-голямото ЕРП у нас въпреки липсата на...
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?