Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Бинев пред ЕП: „Лукойл” и „Овергаз” налагат непоносими цени, КЗК не работи
Бинев пред ЕП: „Лукойл” и „Овергаз” налагат непоносими цени, КЗК не работи
Автор: ПИК
Дата
Дата
6745
Коментари
5
Бинев пред ЕП: „Лукойл” и „Овергаз” налагат непоносими цени, КЗК не работи

В България в почти всеки сектор има нелоялна конкуренция или монополи, алармира Слави Бинев с писмено становище европейските институции. „ Наблюдават се нарушения в секторите на банките, на електроенергията и топлофикацията, на горивата, където „Лукойл“ и „Овергаз“ налагат непоносими за българите цени, които са в пъти по-високи от европейските стандарти за съотношение приходи-цена на горива/енергия. Проблеми има и в сектора на земеделието, където се задушават малките производители и се стига дори и до политическите монополи”, заяви евродепутатът, представител на НФСБ в ЕП, цитиран от пресцентъра на формацията. 

Бинев обясни, че в България има ужасно много нарушения на правото на конкуренцията, а Европейският съюз се основава на идеята за свободен пазар, който в голяма степен се гарантира от силната и реална конкуренция. „Мога да дам много примери от моята страна България. Тъй като националните органи не предприемат нищо, в частност Комисията за защита на конкуренцията, която в момента е един изкуствен орган, невършещ никаква работа, бих желал да привлека вниманието на европейските институции върху, това че в България в почти всеки сектор има нелоялна конкуренция или монополи. Призовавам за спешни мерки в тази област в ЕС и в частност България”, заявява Бинев.

Напиши коментар »
(5)
1
Сачмата Бинив е поизраснал малко над сачмата Фикус, сачмата Капут и сачмата Каракачанов и с много над сачмата Мома и сачмата Чалма... ....
2
ТАЯ МУТРА НЕ И СЕ НАПУСКА ЕВРОПАТА.СТИГА БЕ МАЙМУН...
3
за каква конкуренция говориш, когато само руски креатури монополизират сектора, за който говориш?! Именно затова ЕС излезе със становище СРЕЩУ Южен поток. Защото руснаците не признават правото на другите да решават. А Южен поток , АКО продължи, ще бъде претекст в бъдеща военна намеса на Русия на българска територия, тъй като си гласуваха право на намеса по света при "заплаха" на руските интереси.
4
А, тоя наистина се е взел на сериозно.
5
abe mutro ti dosega kade be6e,kolko godini si tam,za6to ne vze otno6enie minalata godina,ili predi tova,sega nablijavat izbori i gleda6 pak dase dokopa6 do evropaelamenta,ama edin golqm h-i za teb,tozi pat si aut,bokluk dolen
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?