Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Бинев поиска проверка на отчуждаването на имоти заради Северната скоростна тангента
Бинев поиска проверка на отчуждаването на имоти заради Северната скоростна тангента
Автор: ПИК
Дата
Дата
8460
Коментари
5
Бинев поиска проверка на отчуждаването на имоти заради Северната скоростна тангента

Представителят на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) в Европарламента Слави Бинев поиска европейските институции да направят проверка на законосъобразността при оценката на отчуждаваните имоти при строежа на „Северна скоростна тангента“ на територията на област София.

Евродепутатът алармира за редица нарушения по процедурата за отчуждаване на имоти заради проекта, за които той е бил информиран от пострадали граждани.

Сред нарушенията е незаконосъобразната оценка на имотите, подлежащи на отчуждаване, която е направена в противоречие с множество закони от действащото българско законодателство. Сумата, предложена на собствениците, е в десетки пъти по-ниска от пазарната цена. Нарушени са изисквания на Закона за държавната собственост, а част от имотите в кв. Илиянци и кв. Бенковски, които са в регулация и за които с години собствениците плащат местни данъци и такси смет незаконосъобразно са посочени като земеделски земи.

Пострадалите граждани заявяват, че не искат да оспорват оценката по съдебен ред пред ВАС, тъй като това ще отнеме ценно време, а искат решение на проблема, като получат реална оценка на имотите си.

Бинев обяви, че проектът се реализира въпреки редица несъответствия със законовите норми, като се наблюдава недостатъчен административен експертен капацитет, което ясно личи при драстичните отклонения при сумата за отчуждаване, както и лошото планиране за реализацията на проекта. 

„Крайно време е българските управляващи да започнат да работят прозрачно и законосъобразно” – заявява Бинев и допълва, че това може да се случи само след намеса от страна на Европейските институции. Той поиска бърза и адекватна реакция: ”Предвид напредналата фаза на проекта, всички се надяваме на навременна реакция, която да позволи да се избегнат евентуални икономически и стратегически вреди.”

Напиши коментар »
(5)
1
В европейския парламент всички са хора,само един ПАЛЯЧО,и познайте кой е той ???????????????
2
По адекватен депутат от Бинев няма! Бедни ми Пурко, що не хванеш да стаеш и ти човек или поне палячо- може и до ЕП да стигнеш! Успех в намирането на гръбнак за целта.....
3
Слава богу, това дебилно говедо ще се подвизава още един месец и после ще се нареди в небитието, където е мястото на всички български предатели
4
СПРЕТЕ ДА ГО ИНТЕРВЮИРАТЕ ТОЯ СВОДНИК БЕ,НЕ ВИ ЛИ Е ГНУС ДА ВЗИМАТЕ ИНТЕРВЮТА ОТ ТАЯ ПАЧА
5
драги ми 69 ако имота който имаш го оценяват на 0.60,0.80 стотинки на квадратен метър за да заграбят пари по проекта,и никой освен тв.СКАТ ,БМРО-Джамбазки,и Слави Бинев не ти помага за да има справедливост/защото ГЕРБ,БСПи ДПС се правят,че няма такъв проблем а те са го създали/ друга песен ще запееш
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?