Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Бинев подаде сигнал до ЕК за нарушения при строежа на Северната скоростна тангента
Бинев подаде сигнал до ЕК за нарушения при строежа на Северната скоростна тангента
Автор: ПИК
Дата
Дата
9241
Коментари
2
Бинев подаде сигнал до ЕК за нарушения при строежа на Северната скоростна тангента

Бинев сигнализира ЕК за груби нарушения на европейското право в транспортния сектор

Слави Бинев внесе сигнал до Европейската комисия по повод грубите нарушения на европейското право при строежа на "Северна скоростна тангента" на територията на община София.

Евродепутатът алармира за редица нарушения по процедурата за отчуждаване на имоти заради проекта и поиска проверка на законосъобразността при оценката на земята.

В Нaционалния фронт за спасение на България (НФСБ) са постъпили сигнали от пострадали граждани с цялата налична документация, в която ясно се вижда незаконосъобразната оценка на имотите, подлежащи на отчуждаване. Оценяването на земята е направено в противоречие с множество закони от действащото българско законодателство. Сумата, предложена на собствениците, е многократно по-ниска от пазарната цена. Наблюдава се и следният парадокс – експертизи, направени от едно и също лице на един и същи имот в рамките на няколко дни, съдържат две различни оценки, като за съжаление от съда се взима предвид значително по-ниската, коментират от партията.

„Тъй като проектът се финансира от Оперативна програма "Регионално развитие", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие, бих искал да попитам ЕК - наясно ли е уважаемата Комисия с тези факти и какво смята да предприеме във връзка с неспазването на европейското законодателство от страна на управляващите в България?", заявява Слави Бинев.

Той допълва, че правата на български граждани са грубо погазени, а направената оценка за цената на имотите, които подлежат на отчуждаване за строежа на отсечката, е скандална и напълно незаконна. Евродепутатът обяснява, че съществуват сериозни съмнения за непрозрачност и умисъл, а споменатите нарушения са в разрез с европейски законови норми, приети и в България. Поради всички нарушения съществува реален риск от неусвояване на сума до 200 милиона лева от структурните фондове на Европейския съюз.

Напиши коментар »
(2)
1
Gaden dalaveradjia I beladjia !
2
Абе Бинев се бори за кокала предизборно знае, че повече няма да подуши ЕП и драпа, защото иначе старите му приятели ще го потърсят! А пък и тази новина от ПИК я поствате през 2 дена една и съща все едно, че днеска е подал сигнала, ама вече я виждам за трети път, кой знае и дали изобщо е актуална, ама Славчо Бинев добре си е платил да му въртите новини в негова полза!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?