Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Бинев отнесе междусъседски спор на европейско ниво, настоява институциите да работят
Бинев отнесе междусъседски спор на европейско ниво, настоява институциите да работят
Автор: ПИК
Дата
Дата
4636
Коментари
0
Бинев отнесе междусъседски спор на европейско ниво, настоява институциите да работят

С писмо до европейските институции и българското правителство Слави Бинев призова институциите в България да изпълняват задълженията си към гражданите на страната ни.

Бинев сигнализира за частен случай на посегателство върху имуществото на Антон Парашкевов от гр. Банкя: „Като представител на НФСБ в ЕП ежедневно получавам десетки сигнали от граждани, които не намират подкрепа и нужната помощ от българските институции. Случаят, за който сигнализирам, е фрапантен и покъртителен. За съжаление той онагледява напълно ситуацията в държавата ни, пропита от корупция, беззаконие и абдикация на държавата от всички нейни задължения. През 21-ви век в страна-членка на ЕС граждани нямат никаква защита на тяхната собственост, имущество и дори здраве и живот", казва Бинев в писмото си.

Сигналът на гражданина е свързан с междусъседски спор, за който многократно са уведомявани полицията и прокуратурата. Стига се до закани за унищожение, убийства, палежи и рушене на чуждата собственост, а българските институции бездействат, което провокира евродепутата да сериза европейските нституции за проблема.

„Потресаващото е, че за всичко случващо се Парашкевов има свидетели, записи от камери, аудио записи на телефон. Той е обект на ежедневни заплахи, а полиция и прокуратура бездействат престъпно.  Парашкевов е оставен на произвола на  самозабравилият се негов съсед. За случая са сезирани компетентните органи в Столична община и община Банкя, но няма резултати”, обобщава Бинев.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?