Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Бинев апелира за по-строги правила относно пенсионните права на гражданите
Бинев апелира за по-строги правила относно пенсионните права на гражданите
Автор: ПИК
Дата
Дата
4492
Коментари
1
Бинев апелира за по-строги правила относно пенсионните права на гражданите

Слави Бинев апелира за нови и по-строги правила относно пенсионните права на граждани, работили в страна-членка, различна от страната, в която живеят по време на пенсионирането си. Представителят на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) в Европарламента взе участие в дебата „Повишаване на мобилността на работниците чрез подобряване на придобиването и запазването на допълнителни пенсионни права” в Страсбург.

Евродепутатът запозна колегите си в ЕП с многобройните сигнали от български граждани, работили в чужбина легално, на които в последствие изплащането на пенсиите се бави с месеци. „Тези граждани разчитат на тези пенсии, за да покриват ежедневните си минимални нужди. Те са жизненоважни за пенсионерите, които така или иначе нямат други доходи", заяви Бинев, като обясни, че става дума най-вече за нарушения от страна на Република Гърция и Кипър.

Като друг проблем на българските граждани евродепутатът акцентира върху правилното изчисляване на осигурителния стаж. Има данни, че чуждите институции не правят коректни изчисления на размера на техните пенсии, с което сериозно ощетяват българските граждани. От трибуната в парламентарна зала Бинев призовава за промяна на сегашната неправилна ситуация.

Припомняме, че до НФСБ пристигнаха десетки сигнали от граждани, работили легално в съседна Гърция, които не получават полагащите им се по закон пенсии. Представителят на НФСБ в ЕП Слави Бинев предприе поредица от акции в защита интересите на тези граждани, като алармира за проблема ЕП, Съвета на ЕС и всички свои гръцки колеги по случая.

Напиши коментар »
(1)
1
E сетил се е един месец преди изборите, че трябва да свърши нещо, ама май малко късно се сеща след защитата на гей браковете и за преследване на хомофобите това едва ли би го направило националист и едва ли би му било в полза на една мутра!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?