Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО: И УНСС с подкрепа за номинацията на Гешев за главен прокурор
БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО: И УНСС с подкрепа за номинацията на Гешев за главен прокурор
Автор: ПИК
Дата
Дата
11553
Коментари
6
БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО: И УНСС с подкрепа за номинацията на Гешев за главен прокурор

Безпрецедентната кампания, която прокурори, следователи и служители от администрацията на съдебната власт от цялата страна, както и юристи, магистрати и университетски стартираха в края на миналата седмица в подкрепа на номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, продължи и след изтичането на срока за издигане на кандидатури.

След като във вторник 90 прокурори, следователи и служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура - Велико Търново, както и колегите им от Ловеч изразиха положително становище и определиха номинацията на прокурорската колегия като "положителна практика в управлението, която осигурява приемственост и стабилност", днес това направиха и преподавателите от УНСС.

"Водени от разбирането, че трябва да бъдат уважавани професионалното мнение и единодушната подкрепа на прокурори, следователи и съдебни служители, както и на основание на чл. 173 от Закона за съдебната власт, заявяваме подкрепата си за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор", заявават от университета в декларация до ВСС, подписана от ректора проф. Стати Статев.  

По-рано със становище в подкрепа на Гешев излязоха и от Окръжна прокуратура - София.

Срещу опитите за "внушения и намеса – политически, икономически и други" в процедурата по избор на следващия главен прокурор, се обявиха и прокурорите, следователите и служителите от Окръжна прокуратура – Ямбол. "Считаме, че г-н Иван Гешев притежава необходимите професионални и нравствени качества изискващи се за заемане на длъжността. Същият има дългогодишен опит в Прокуратурата на Република България, който факт е от съществено значение за решаване на проблемите и отговорностите на професията", пишат още колегите на заместник-главния прокурор.

В понеделник в подкрепа на Иван Гешев се обявиха следователите от Националната следствена служба, както и държавните обвинители от Русе.

Миналата седмица със становища излязоха от най-голямата прокуратура в страната – Софийска районна прокуратура, както и обвинителите, следователите и служителите от двете Специализирани прокуратури. Позиция в подкрепа на Гешев изразиха още от Апелативна прокуратура – Бургас, РП-Варна, обвинители от Видин и Стара Загора, Разград, Пловдив и Силистра.

Ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. Борислав Юруков също изпрати становище на вниманието на кадровия орган на съдебната власт.

Напиши коментар »
(6)
1
ударихте дъното ПИК
2
Мутрата взима цялата власт ! Доказаните престъпни елементи владеят държавата ! Срам !
3
Чакаме др.Харизанов,спец по"Напоителни системи"и шеф на ТВ,да ни запознае с: Психофизиологичното ВЛИЯНИЕ на пръскалките в МС !
4
Всички бъдещи арестанти подкрепят Гешев. Ректорът на УНСС си знае защо е добре да има подкрепата на главния прокурор.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Браво Венсеремос.Идиотите не свършват а продължават да надграждат
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?