Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Андрей Ковачев: Никога не трябва да забравяме подвига на нашите предци, това е наш дълг
Андрей Ковачев: Никога не трябва да забравяме подвига на нашите предци, това е наш дълг
Автор: ПИК
Дата
Дата
2831
Коментари
2
Андрей Ковачев: Никога не трябва да забравяме подвига на нашите предци, това е наш дълг

Никога не трябва да забравяме подвига на нашите предци, това е наш дълг. Това каза по време на честванията на 6 май - Ден на храбростта и празник на село Волуяк, кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев. Той изтъкна, че 6 май е ден на почит към всички български воини, загинали за обединението на Отечеството. „Ние всяка година свеждаме глава пред техния подвиг за товa, че я има България и че ще пребъде във вековете. Трябва да си спомним за тези герои, но също така заедно с нашите европейски приятели и партньори да преодоляваме това, което ни е разделяло. Това трябва да се случва по мирния път, по пътя на сътрудничеството и солидарността и никога повече на нашата земя да не допускаме да има страдащи от това най- голямо зло за човечеството- войната“, категоричен бе кандидатът за евродепутат д-р Андрей Ковачев.

Андрей Ковачев добави, че подвигът на нашите  предци трябва да се помни. „Ние с нашата история компромис няма да правим както по отношение на Северна Македония, така и по отношение на западните покрайнини и на нашите общности, които са в Албания, Косово, Украйна, Молдова“, каза Ковачев. Според него Европейският съюз е единственият цивилизован начин, чрез който можем да преодолеем това, което ни е разделяло в миналото.

Андрей Ковачев бе гост на празника на село Волуяк. Той се включи в поднасянето на венци и цветя на обновения паметник на загиналите в Първа световна война в населеното място.

Кметът на район Връбница Младен Младенов коментира, че преди шест месеца паметникът е бил в окаяно състояние. Тогава районната администрация заедно със Столична община поема ангажимент да го обнови.

„Днес обновяването е факт. Показваме отново, че спазваме обещанията си“, подчерта кметът. Той поздрави жителите и гостите на Волуяк по повод празника. „Желая на всички мои съграждани вяра, устрем, упоритост и единство, за да можем да се гордеем с района, в който живеем“, добави Младенов.

Гости на празника на Волуяк бяха общинските съветници от ГЕРБ Татяна Георгиева и Екатерина Йорданова, както и представители на структурата.  

 

Напиши коментар »
(2)
1
те са били истински мъже и родолюбци !
2
Пак реклама на герберските кандидат... Усапокойте се, де ! Двама - трима може и да влязат в европарламента.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?