Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Андрей Ковачев: Европейското развитие на България трябва да продължи
Андрей Ковачев: Европейското развитие на България трябва да продължи
Автор: ПИК
Дата
Дата
2393
Коментари
2
Андрей Ковачев: Европейското развитие на България трябва да продължи

Европейското развитие на България трябва да продължи. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Андрей Ковачев по време на среща с представители на бизнеса от район Красно село.

В нея взеха участие и кандидатите Александър Йорданов и Илия Лазаров, народни представители от ГЕРБ, общински съветници, райони кметове, представители на структурата на партията.

Андрей Ковачев добави, че предстоящите избори са европейски и трябва да има европейски дебат за бъдещето на страната ни. „Ние искаме да знаем с какво нашите опоненти ще допринесат за бъдещето на България, как заедно в Европейския парламент ще защитаваме българските национални интереси, а те искат да ни увлекат в една агресивно негативна кампания с безумни информации и дезинформации“, подчерта Ковачев. Той заяви, че развитието на страната ни не трябва да бъде спирано. „Ние искаме да имаме европейски дебат за това каква добавена стойност желаем от Европа, с какво Европа трябва да ни помага, по какъв начин ще продължим започнатото развитие на страната ни. Ние ще запазим добрия тон, от нас обиди няма да чуят“, увери хората кандидатът на ГЕРБ за евродепутат.

„Аз съм изумен от това, което нашите опоненти представят пред гласоподавателите като алтернатива на ГЕРБ и СДС. Ние трябва да говорим за това, което сме направили, за натрупания опит в секторните политики, за това, че успяхме Европейският парламент да гласува след 2020 година да има достатъчно средства за регионално развитие , селско стопанство, околна среда“, каза още Ковачев. По думите му няма политика, по която БСП да е на едно и също мнение с ПЕС. Андрей Ковачев подчерта, че Корнелия Нинова е написала слаб 2 на всички досегашни евродепутати на БСП, като ги е изхвърлила от листата или ги сложи на неизбираеми места.

„Ние искаме да обясним на хората колко важни и за България, и за Европа са тези избори“, заяви по време на срещата кандидатът от листата на ГЕРБ и СДС Александър Йорданов.

„Като сравнително млад член на ЕС България успя да постигне това, което никое поколение до този момент не е и сънувало. Ние сме там, където никой от нашето поколение не си е представял, че можем да бъдем. Ние сме в света на свободата, на демокрацията – там, където се създават възможности за човека“, добави Йорданов. Той подчерта, че от много време насам отряд от социалисти води България към противопоставяне, към конфронтация и омраза „Тук е голямата разлика как българите трябва да разбираме европейското и как някои се опитват да ни върнат назад във времето, когато мислите, които ни се внушаваха и образованието, което ни се даваше - беше практически антиевропейско“, каза Йорданов. Той сподели, че е впечатлен от работата на Андрей Ковачев като евродепутат - особено по отношение на интеграцията на Западните Балкани.

По време на срещата народният представител Александър Ненков заяви, че евродепутатите на ГЕРБ са доказали, че могат успешно да защитават националния интерес. „Благодарение на тяхната работа не са губени средства по оперативни програми, а европейският бюджет на България е рекорден за страната“, коментира Ненков.

Напиши коментар »
(2)
1
И КОЕ МУ Е ХУБАВОТО.? ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ДА ИЗЛЕЗЕ И КАЖЕ. А НЕ ТОЗИ КОЙТО СИ БРАНИ ТЛЪСТА ТА ЗАПЛАТА. ДА ХОДИ В ЕП. НО ДА ВЗИМА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЗА СТРАНАТА КОЯТО ГО ИЗПРАЩА.ТОГАВА ЩЕ ПЕЕ ДРУГА ПЕСЕН.
2
И КОЕ МУ Е ХУБАВОТО.? ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ДА ИЗЛЕЗЕ И КАЖЕ. А НЕ ТОЗИ КОЙТО СИ БРАНИ ТЛЪСТА ТА ЗАПЛАТА. ДА ХОДИ В ЕП. НО ДА ВЗИМА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЗА СТРАНАТА КОЯТО ГО ИЗПРАЩА.ТОГАВА ЩЕ ПЕЕ ДРУГА ПЕСЕН.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?