Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Ангел Джамбазки: ЕС трябва да бъде променен така, че да защитава българските интереси
Ангел Джамбазки: ЕС трябва да бъде променен така, че да защитава българските интереси
Автор: ПИК
Дата
Дата
6364
Коментари
11
Ангел Джамбазки: ЕС трябва да бъде променен така, че да защитава българските интереси

Ако един политик си помисли, че е свършил всичката работа, това е краят на неговото политическо усилие. Това заяви пред БНТ лидерът на евролистата на ВМРО - БНД Ангел Джамбазки.

Той отбеляза, че по време на българското европредседателство Балканите са станали "видими" за Европа. Джамбазки посочи, че по-добрият формат на ЕС е "Европа на отечеството". Той заяви, че битката с европейската бюрокрация не е приключила и предстоят нови конфронтации.

"Ренесансът на Европа започна заради притокът на източноевропейци, принудени да напуснат родните си места заради османското нашествие. В идеята на Макрон виждам популизъм и невъзможност да бъде осъществено това, което предлага. Той се стреми да направи Френско-германо-центрична Европа, е всички останали страни да сме сателити. Това е неприемливо, недопустимо. ЕС трябва да бъде променен - така, че да защитава българските интереси и ние ще направим това", заяви Джамбазки.

Напиши коментар »
(11)
1
Трябва, трябва, трябва..... втори мандат сте на власт в ГЕРБ бе.... На будали ни правите. Аман
2
860000лв си прибрал за 5г от заплати като евродепутат, а не свърши работа и за 86лв, никой няма да гласува за теб повече няма да се излъжат
3
Евроснахите Майдел и Габриел се отказаха от българските си имена, задомиха се в Брюксел и се превърнаха в бездушни чиновнички, пет пари не даващи за България. А до тях сега се нареди и Лиляна Павлова (внучка на партизанина и член на ЦК на БКП Георги Павлов), още една номенклатурна чиновничка, която трябва да бъде устроена на добре платена служба. Всички магистрали, построени от г-жа Лиляна Павлова, придобиха вълнообразна форма, станаха на коловози, напукаха се, взеха да зейват дупки по тях и да друсат като празен трамвай за депо. Ама май и за нея важи фразата на Цветанов: „няма кой да ме накаже“, защото хем е от висшата номенклатура на ГЕРБ, хем е от стар партизански комунистически род. И вместо да отиде, където й е мястото, сега ще я пращаме по Европата и там да им оправя работите ... А г-н Цветан Цветанов (милиционер-физкултурник), г-жа Цецка Цачева (член на БКП от 1978 г.), г-н Борислав Сарафов (участник в „прожекцията" за журналисти на тефтерчето на Филип Златанов, където буквите Д.П. бяха преправени от прокуратурата на „10", но от това нищо не последва), г-н Пламен Георгиев (с милиционерско училище от Симеоново) и някои други отговорни другарки, другари и милиционери пък се уредиха с огромни суперлукс апартаменти на престижни места в София. А на тези, които им гласуват и за тях има по нещо - да се радват от старите си панелки на видимите финансови и апартаментни успехи на висшето партийно и държавно ръководство.
4
Русия не напразно е наричана „тюрма на народите“. Затова освобождаването си от тежкото руско робство празнуват като националин празник - „Ден на независимостта“ следните държави: Армения – 21.09.1991 г., Естония - 20.08.1991 г., Казахстан – 16.12.1991 г., Киргизстан - 31.08.1991 г., Латвия - 21.08.1991 г., Литва - 06.09.1991 г., Молдова – 27.08.1991 г., Таджикистан – 09.09.1991 г., Туркменистан – 27.10.1991 г., Украйна – 24.08.1991 г., Узбекистан – 01.09.1991 г., Грузия – 09.04.1991 г., Татарстан – 30.08.1990 г. (Ден на суверенитета, има статут на автономия в РФ), Финландия – 06.12.1917 г. (Независимост от Русия), Полша – 11.11.1918 г. (Ден на независимостта от Австро-Унгария, Германия и Русия), Унгария – 23.10.1956 г. (Ден на републиката и революцията – по случай въстанието срещу съветската окупация), Австрия - 26 октомври 1955 г. ( Денят, в който и последните руски окупационни войски са напуснали страната и това е първият ден, в който Австрия е отново независима и суверенна държава.) ++ Русия е била 250 години под татарско робство, но националният й празник не е освобождението от това робство. Националният празник на Русия е „Денят на Русия“ - 12 юни 1990 г., когато се приема Декларация за суверенитета на Русия. Да вземем пример от великия руски народ и нашият национален празник да стане 22.06.1908 г. – Денят на независимостта на България. ++ Не напразно е казано, че свободните народи празнуват Денят, когато са извоювали независимостта си, а робите празнуват Денят, когато някой друг ги е освободил. ++ Абе някой има ли представа защо и най-фанатичните български русофили за нищо на света не си представят да се преселят в Русия и да си заживеят там?!?
5
те пита теб , бе безгласна букво ? Нищо няма да промениш , промяната ще дойде от европейците , чиито вноски за членство в ЕС от милиарди , пилеят такива като теб ! И кой от къде е , голословецо !
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Ще,ще ,ще......айде стига бе!!!Не сме бавноразвиващи!!!На власт сте!!!Кой да я свърши?!?
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
с турска фамилия! Какво добро направи на Майка България, че ще променяш и Европа, бе келеш! Ай сиктир!
10
А бе Глупак, кои са българските интереси и кой ги определя след като имаме 500 партии и една с друга не се понасят? Ай стига си говорил простотии, м... ти недо...на
11
Да ти .............-Стоичков !!!!!!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?