Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Ангелкова: Погваме джиповете на плажа. 70 лева за чадър, не е окей
Ангелкова: Погваме джиповете на плажа. 70 лева за чадър, не е окей
Автор: ПИК
Дата
Дата
12607
Коментари
8
Ангелкова: Погваме джиповете на плажа. 70 лева за чадър, не е окей

Погваме всички нарушители на концесионните договори и режими по плажовете, в това число и тези, които си позволяват и допускат джипове по плажните линии. Проведохме много широк дебат как да се управляват морските плажове. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по Нова телевизия.

"Цената от 70 лева не е окей, тя е безумна. В крайна сметка никой не го кара този човек да стопанисва насила плажа. В случая този наемател е голям нарушител и след края на сезона неговият договор ще бъде прекратен. С такива действия вреди на имиджа на продукта, освен това са установени нарушение по отношение на спасителите и квадратурата на заведението му'', коментира Ангелкова концесионера на плаж ''Каваци – Юг'' в Созопол.

„Още с приемането на Закона за концесиите ние изразихме нашите опасения за това, че плажовете са един много особен и специфичен предмет“, добави тя. Предприетите промени по думите и са, за да се гарантира прозрачност, за да се гарантира състезателност, за да се гарантира стопанисване на морските плажове, да се гарантира безопасността на туристите и спокойствието им.

Промените са подкрепени от целия сектор“, заяви Ангелкова, като поясни кои организации включва секторът: работодателските организации, синдикатите и браншовите организации.

Тя коментира и концесионните възнаграждения. „Когато плажовете бяха прехвърлени към Министерството на туризма 2016 г., приехме специална методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение, където 40% от тежестта са цените на плажни принадлежности, на чадъри и на шезлонги. Колкото по-ниски са тези цени, толкова повече точки получава бъдещият кандидат“, поясни министър Ангелкова. Тя добави, че всичко зависи от кандидата.

„40% е стойността на предложеното концесионно възнаграждение, 40% е тежестта на предлаганите чадъри и шезлонги и 20% е тежестта на предлаганите инвестиции за подобрение на плажа. Който не може да изпълни тези условия да си отива вкъщи“, каза тя за подобряването на качеството на туристическия продукт. По думите и концесионерите са длъжни да съобразят минималната цена на концесионните възнаграждения и след това да решат как да управляват плажа, така че гарантират достатъчно ниски цени на чадъри и шезлонги. А относно това кой прави анализа, тя каза, че се прави от експерти.

„Анализът се прави от експерти, които са както експерти в Министерството, така и външни експерти, специалисти – доказани в своята област“, добави тя.

С приетите промени в законодателството Ангелкова посочи, че последващи влизания на джипове на плажа или морето ще бъдат санкционирани с 10 000 лева, а при повторно нарушение глобата скача до 20 000 лева.

Напиши коментар »
(8)
1
Недоразумение изгони и малкото туристи по родното Черноморие ...
2
Тъпанар повечето концесии са отдадени на мутрите от бсп-едерастката мафиа!
3
Ангелкова също да си ходи вкъщи, защото не изпълни условията за качествен министър.
4
Абе ГЕЙберастки ПEДEPACИHO, вече 10 години кой дава концесиите, бе EБAH ГЪ3?!БСП ли са на власт, или ШАЙКАТА, НАЧЕЛО с ТИКВАТА бе ТУЛУП?! Скъсахте се да крадете, и вечно другите са ви виновни.БОКЛУК.За 10 години здравеопазването ли оправихте, или съдебната система, или армията, или спорта,или образованието?! Какво направихте, бе EБAH?!
5
ДКАТО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ Е ОТДАДЕНО НА БЪЛГАРСКИТЕ МУТРЕНСКИ ГРУПИРОВКИ ,ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ,,ТУРИЗЪМ,, ЩЕ БЕДЕ СЪС САТИХВАЩИ ФУНКЦИИ !=_=ПРЕДЕЛНО ЯСНО Е ,ЧЕ СЕВЕРНОТО КРАЙБРЕЖИЕ Е ОТДАДЕНО НА ВИСАДЖИИТЕ ,А ЮЖНОТО НА ..СИК..АДЖИЙТЕ ЗА ДА ИМА МИР И ЗА ТОВА ЗА СЕГА НЯМА ПРЕСТРЕЛКИ ПО МЕЖДУ ИМ ! ! ЗАВИСИ ДО ...КОГА ...!
6
Ама как да не е добре? Таман бяхме свикнали с кафевия цвят в кенефа и хич не го забелязвахме даже, и сега ще започвате да го чистите! Разлайвате кучетата вече трети мандат и продължавате колкото и както си можете и знаете....
7
в разгара на сезона.
8
Абе мръсна гнусна ма-нгалска бсп-едерастка твар направо щи и-зкормя г-ноясалия а-нус,мамицата ти русофилски изрод да е-а!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?