Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Анализът на ПИК се потвърждава: Гафове на родната дипломация в Брюксел, антидържавен театър на Методи Лалов за пред Европа и организирани протести поставят репутацията и икономиката на България под риск
Анализът на ПИК се потвърждава: Гафове на родната дипломация в Брюксел, антидържавен театър на Методи Лалов за пред Европа и организирани протести поставят репутацията и икономиката на България под риск
Дата
Дата
98672
Коментари
31
Анализът на ПИК се потвърждава: Гафове на родната дипломация в Брюксел, антидържавен театър на Методи Лалов за пред Европа и организирани протести поставят репутацията и икономиката на България под риск

Анализът на ПИК отпреди 20 дни за наближаващата репутационна криза на българското правителство в Европа за съжаление се потвърждава и рисковете се материализират един след друг в реални опасности.

Както първо ние разкрихме, позициите на България в столицата на Европа са сериозно разклатени след историческия гаф, който неопитни български дипломати допуснаха при живото излъчване на разговорите между Борисов и Тимерманс в навечерието на избора на нов председател на Европейската комисия.

Водещият кандидат на социалистите, както и самата социалистическа партия са останали дълбоко разочаровани от непохватните български ходове и са загубили доверие в капацитета на българската дипломация и администрация да уплътнява добрите намерения на премиера Борисов с правилни ходове на по-ниско ниво.

Прогнозирахме също, че тези слабости ще се използват от кръговете около обвиняемите Иво Прокопиев и Цветан Василев, които ще създадат сериозни провокации срещу легитимността и независимостта на българската правосъдна система. Целта е проста – задържане на мониторинга върху българското правосъдие, отслабване на позициите на България в Брюксел и тиражиране на тезата, че кабинетът Борисов е делегитимиран в Европа.

Днес прогнозите на ПИК изглеждат изключително точни.

Макар Мария Габриел да получи ресор с мащабен бюджет, неговият формат и дори самото наименование показват отстъпление от нейните отговорности в предния мандат – като най-важните аспекти на дигиталната икономика се местят в тежката артилерия на Европейската комисия – Маргарет Вестагер (която ги обединява със стария си ресор – конкуренцията).

С ресор „иновации и младежи“ България трудно ще претендира за дипломатическа и политическа тежест на европейската сцена, особено имайки предвид мащабните отговорности и власт, които са поверени на нашите съседи – Румъния поема ключовия „Транспорт“ (зад румънците ще се обединят всички източноевропейци в битката срещу пакета Мобилност), Естония се захваща с критично важната за американците „Енергетика“, Чехия запазва своето влияние в ресора правосъдие (комисарят Юрова също не е с добри впечатления от българската политика, според запознати), Унгария застава начело на съдбовното за ЕС „Разширяване“, Полша овладява гигантския ресор „Земеделие“.

Франс Тимерманс вече заяви, че мониторингът върху правосъдната система не просто няма да се вдигне, но и ще се разшири, обхващайки всички държави и превръщайки се в потенциален инструмент за пускане и спиране на европейски фондове. Макар Тимерманс да остава заместник-председател на ЕК, той се захваща с екологичните политики (също проблемни за България), оставяйки ресор правосъдие на близкия до него белгиец Дидие Райндерс.

Паралелно на всичко това и точно както прогнозирахме, провокациите срещу българската правосъдна система не просто продължават, но се фокусират през съдия Методи Лалов.

Лалов разкри дълбоките си зависимости и незаконосъобразни политически обвързаности с „Демократична България“ на Христо Иванов и хората около Иван Костов и вече ежедневно поставя под въпрос независимостта и деполитизацията на съдебната власт чрез заявката си да участва в местните избори като действащ съдия – нещо не просто незаконно, но дори и немислимо в нормална европейска държава с независима съдебна система. Макар Лалов да не е завършил своите дела и да не е изминал цялата процедура по освобождаване от длъжността му на съдия, той вече се е включил в политическата предизборна кампания. Съдията издига политически лозунги както от телевизионните студия, така и от политически протести – като този срещу Иван Гешев.

От ПИК очакваме Лалов да извърши гигантска провокация като въпреки незавършилото освобождаване от съдебната власт внесе документи след 2 седмици за участие в местните избори. Това ще подкопае всякакво доверие, което комисарите по правосъдието Юрова и Райндерс биха оказали на нашата правосъдна система и ще бетонират мониторинга на България до края и на новата Европейска Комисия.

За да не се стига дотам, ВСС и ЦИК би трябвало да заемат превантивни публични позиции и да обяснят на българското общество и европейски партньори, че театърът на Лалов е анти-държавна провокация и при всяко нарушение на закона, съдията ще бъде санкциониран по надлежния ред.

Репутацията на България в Европа през идните 2 месеца ще бъде подложена на сериозен натиск от кръговете на обвиняеми олигарси като смятаме, че кадровият капацитет около Борисов изглежда недостатъчен за безаварийното преминаване през подобни препятствия.

Напомняме на премиера, че редом с провокациите срещу правосъдието и очакващият хаос с мониторинга върху съдебната система, България може да загуби и надпреварата за завода на "Фолксваген".

При обявяване на локация Турция, очакваме кръговете около „Капитал“ и Цветан Василев да използват финансовите си възможности и останали „къртици“ в чуждестранни медии и брюкселската администрация, за да стоварят вината отново върху корупцията у нас и по този начин да използват дори този икономически процес за политически цели.

Напиши коментар »
(31)
2
Колко ще дава в евро на Партията Майка, тази дето Бойчето я предложи при условия, че всеки месец ще взима по 40 000 лв или 20 000 Е??? Редно е поне половината да дава на партията хранилница, а другата на народа пратил я там. По делата ще ги познавм!
3
Тези "шпиони" и "метежници" съсипаха добрата репутация и високото доверие в съдебната система. Не е заради липсата на реформи, безконтролната власт на главния прокурор, тежките зависимости във ВСС, върховенството на Пеевски над закона, пръскачките пред НС и други такива дреболии.
4
След 10 .11.89 - 20 год. от прехода,никога бществото ни не е било така разделено!!!! За 10 год."Хаосът на варварите" смаза българите !!
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Явно от ЕвроГейският съюз са преценили, че технологиите и киберсигурността са прекалено голяма лъжица за Неврокопската Мадона от село Хаджидимово !!! Даже и за земеделието не я огря, въпреки, че Банкянският Калигула нещо не го харесва, тъй като там парите били разпределени. Затова и получаваме най-незначителният ресор. Дадоха образователният ресор на държава, чийто премиер е прочел една книга в живота си, а вместо с книги, библиотеката му е пълна със снимки с Него !!! И това, ако не е перфектна подигравка с Булгаристан, здраве му кажи !!! Но така е на запад, от дълбоко гърло, дълбоки думи !!!
7
Коя е дамата в ляво,с многото червило,има ли участия в хвидео и порнхуб?
8
Като прочетох преди малко в ОФНЮЗ този текст от една статия в сайта направо се смях с глас - " Беше отменен насрочения за днес така наречен марш за законност на ПИК в защита на номинацията на Иван Гешев за главен прокурор! "Медията" вчера успя да събере няколко десетки поддръжници на Гешев,за които после написа че били 3000 души. След като стана ясно че няма да има масовка от тази "медия" се отказаха да продължат"...ПИК,защо така ви гаврят от другите сайтове и пишат за вас медия в кавички?
9
Къде видяхте репутация и икономика при ГРОБ??? Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!!!!!
10
Ма пик много на сериозно сте се взели. Кой е в Брюксел взема на сериозно Бойко, той там е само запълнеж
11
Авторът, а на какъв ресор да е комисар Габриел, бе? Борисов си получи заслуженият ресор за най-бедната държава в ЕС. Младежите са бъдещето, намекът е оправете си децата за да си оправите държавата сами, да се жените за европейци като Габриел е хубаво, но няма толкова навити за това европейци и европейки.
12
Ресор - мургавелчетата !
13
ПИК, кажете най-после кой cpa в гащите на Tukвата по време на живото "предаване" от Брюксел?!!!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Е там съм, ама няма никой от Пик.Защо лъжете хората...?
16
При Борисов за 10 г емигрираха над 1 млн трудоспособни българи, останахме най-бедни в ЕС, построи некачествени магистрали основно с корупционна цел, окладоха се поне 60% от всички евлосредства с проекти като спортни зали без активно население, узуррира цялата власт да не изброявам, не изпълни нито един външнополитически стратегически приоритет на БГ, съсипа малкия и среден бизнес в полза на Приятелски кръгове е днес цитира хиляди милиярди долари и евро като си мисли колко от тях още ще краде. Да, би следвало Новата комисия да е наясно с това
17
И забравете най после за VW,особенно след последните опити "за държавен преврат".Немците само това им трябва.да чуят...
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
ПИК- спрете да побликувате на П.Христозов ,тъпите антибългарски расъждения на болен мозък! Не ни карайте да не Ви четем заради него. МОЛИМ ВИ!
20
Не следя кариерата на Методи Лалов, но с решение на МС г-н Бойко Борисов назначи действащ прокурор, магистрат, за Генерален консул - пост в МВнР, т.е изпълнителната власт.
21
За изключително просташкия гаф с Тимерманс си е виновен самият Борисов, който е свикнал като у нас на всякъде да го снимат и аплодират. Само, че простащината му в Европа не върви и негативния резултат е за всички нас. Каква дипломация, каква репутация като на всякъде са настанени калинки и кухи лейки и нищо не работи. Скандалите с пробиването на всички администрация показва, че не може да се разчита на нас и отказът за Шенген е показателен
22
Кой го би първия ни по кратуната, че отново заложи на тази тъпа помакиня, задомила се за първия срещнат високопоставен чужденец. Та тази Габриел нито е за гледане, нито е за слушане при това не е вече и българка. За такъв акъл, такъв ресор!!!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
отговор на коментар
:( Кааак смeеш!!! Извини се бe, извини сe бе ! ! !
25
отговор на коментар
Абе чети си и хич да не ти пука,бе!Виж колко е забавно! Верно,че ЛЮБИМИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ скоро си отива ама...
26
Бавно загрявате или си търсите извинение!Аз освен провали и гафове от това правителство, друго не виждам.
27
Иска да каже ,че подсъдими грандажии ще продължат да провокират ,ракетират безнаказано,заради свободата на словото ,ще се подиграват със всички.Това за нормално ли да се приема или за безотговорност?В смисъл,че още няма механизми законно и превантивно да се стопират ?И какво толкова е казал Борисов на Тимерманс?То се знаеше,че Макрон е против Вебер,а Меркел се беше предала.Но след разговора на Борисов с Тимерманс,вишеградците излязоха на ринга и го нокаутираха.Така,че всяко зло за добро!Договорките бяха между Макрон и Орбановци, и между Меркел и Макрон,къде слагат Борисов!
28
Социалистите да се сърдят,ако си търят оправдание за неподходящия кандидат на себе си или на Вишеградската четворка която го елиминира успешно и с право!То оставаше и Тимерманс да е председател,на Станишев избора.
29
отговор на коментар
ДО КАТО ТАЗИ КОМУНОИДНА СЕЛСКА ПАСМИНА НЕ ИЗМРЕ ЩЕ СЕ ВЛАЧИМ ПО ДЪНОТО но пък ЕГН-то си върши работата
30
e toia NEVEROIATEN MRASNIK,koito predade dori sobstvenia si bashta, Nakraia predatelite gi ubivat,nali !!!Spomnete si Alo,Vanipo.....
31
ТАКА е и в Сливен , Ямбол , Пловдив , София и регионите по селата където масово цигани не ходят на училище ..ВКАРВАЙТЕ ДЪРЖАВАТА В МАХАЛИТЕ ОТНОВО ОТ УТРИ И БЕЖЖЖЖЖ НА УЧИЛИЩЕ !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?