Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Александър Сиди: В малките населени места държавата я няма
Александър Сиди: В малките населени места държавата я няма
Автор: ПИК
Дата
Дата
3750
Коментари
5
Александър Сиди: В малките населени места държавата я няма

Законопроектът за промените за неизбежна самоотбраната е внесен преди година в Народното събрание. Така че това много ясно говори дали това е предизобрен ход. Но за нас от ВМРО това е проблем, който се разглежда от много отдавна. Това заяви пред Канал 3 депутатът от "Обединени патриоти" и кандидат за евродепутат от ВМРО Александър Сиди относно новоприетите промени за неизбежната самоотбрана.

"Към момента самоотбрана трябва да е равнозначна. Ако те нападнат с брадва, то трябва да отвърнеш с брадва. Което е абсурдно. За съжаление има много хора, които бяха осъдени, докато са се защитавали", добави Сиди, който е и юрист.

Промените гласят, че може да се приложи неограничена самоотбрана, например, когато си нападнат вкъщи нощем – нещо, което вече е било отменяно от Конституционния съд, когато си нападнат от двама или повече и др.

"Надявам се, че между първо и второ четене ще изгладим нещата, така че да не може те да паднат в Конституционния съд", каза Сиди.

"Целта е не да даваме възможност на съда да тълкува дали нападението е нощем или денем. А човек, ако нападнат и може да реагира. Това, което искаме да направим е хората сами да си гарантират безопасността. Защото в малките населени места държавата я няма", обяви депутатът.

И уточни: "Именно и това е целта. Да върнем държавата, където ѝ е мястото".

Той коментира и темата за концепцията за ромите на ВМРО.

"Който и да е в държавата, се ползва с едни и същи права и привилегии. Не може да държавата да им дава нещо само защото са цигани", каза Сиди, като визира случая във Войводиново и изтъкна, че Европа е проявила лицемерие, като е изразила становище, че тези хора трябва да получат жилище.

"На държавата ѝ трябват граждани, които да са грамотни и един ден да влязат на пазара на труда и да произвеждат БВП. В концепцията не говорим за кастрация, а за семейно планиране. За влизане, където е нужно", коментира кандидатът за евродепутат от ВМРО.

Относно предстоящите евроизбори и социологическите проучвания, според които ВМРО е водеща от патриотичните формации Сиди каза:

"Това, което ни печели предимство е Ангел Джамбазки. Ако хванем всички български евродепутати, то той има повече изказвания в европарламента от всички взети заедно. Спечели хората с борбата си срещу пакета "Макрон" и двойния стандарт при храните".

Напиши коментар »
(5)
1
Ами да, щото Вие в големите населени места продавате българското гражданство, купувате мезонети с тераси незаконни, лъжете пенсионерите, армията, лекарите, учителите.
2
Ами в големите къде се помещава че нещо не я виждам ???
3
Нали си на власт, къде си. Като говориш заучени фрази сам се вкарваш в капана
4
Ало!?! Голям галош си!!!СD ли си USB ли си?!Нали сте на власт,имате вицепремиер!Защо я няма държавата сте отговорни вие!!!Някой трябва да е страшно тъп да гласува за вас!!!
5
ЧЕ е тъп тоя! А бе нали си на власт бе! Спирам, ЗАЩОТО ТАКИВА епитети напиратт в устата ми че.... ПИК моля ви не ни го пробутвайте тоя, че ни подбивате съвсем самочувствието Боже, боже какви ни управляват!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?