Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Актьорът Иван Юруков реставрира църква в Калиманци
Актьорът Иван Юруков реставрира църква в Калиманци
Автор: ПИК
Дата
Дата
10998
Коментари
1
Актьорът Иван Юруков реставрира църква в Калиманци

Актьорът Иван Юруков се откъсна от сценичния прах за малко, за да се отдаде на скритата си страст - рисуването. Миналата седмица той вложи уменията си в благородното дело да реставрира църквата "Св. Николай Чудотворец" в село Калиманци, която е построена през 1845 г.

Талантът, който се пробва успешно и на режисьорското поприще, пусна поредица от снимки от работата си по храма в социалните мрежи. От тях се вижда, че основната му работа е била по портата на църквата и иконата на нея.

Юруков има голям опит с четката, като почти кандидатства изобразително изкуство в Югозападния университет преди да се насочи към НАТФИЗ. Възможностите му пред платното, комбинирани с актьорските заложби в постановката "Майстори" на Народния театър пък му донесоха номинация за Аскеер през 2017 г. В пиесата той играе зограф, като на всяко представление пред публиката прави уникални скици с въглен в реално време.

Юруков е запечатал на лента как си почива докато не е на скелето на "Св. Николай Чудотворец", пише "Монитор".

Още по темата
ИСТЕРИЯ ПО ЗВЕЗДА ОТ "КАПКИТЕ"! Иван Юруков с турне в Германия
Часовник
17:33
Любимецът на публиката от сцената и телевизионния екран - актьорът Иван Юруков, ще представи своя симпатичен, забавен, смислен и славен моноспектакъл "Пилето, което казва ку" на голяма сцена в...
Напиши коментар »
(1)
1
Браво
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?