Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Австриец ще плати 53 000 лева за недекларирано злато на „Калотина“
Австриец ще плати 53 000 лева за недекларирано злато на „Калотина“
Автор: ПИК
Дата
Дата
5108
Коментари
1
Австриец ще плати 53 000 лева за недекларирано злато на „Калотина“

Глоба от над 53 000 лева получи чужденец, опитал да пренесе през ГКПП „Калотина“ над 2 кг златни накити и голяма сума пари, без да ги декларира. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. Със споразумение е приключило наказателното производство срещу австрийския гражданин с инициали Г.К., привлечен в качеството на обвиняем за неизпълнено задължение да декларира парични средства и изделия от благородни метали при преминаване на границата на страната.

На 6 февруари на митническия пункт „Калотина“ пристигнал лек автомобил, пътуващ от Западна Европа през Сърбия и България към Турция. Пътуващите в него мъж и жена - австрийски граждани, заявили, че нямат нещо, подлежащо на деклариране.

При проверка на МПС митническите служители открили златни накити, скрити между хранителни продукти. В опаковка от шоколад имало парична сума в размер на 55 000 евро. Общото тегло на ювелирните изделия, сред които имало гривни, колиета, накитни пендари, е 2,114 килограма, на стойност 159 582 лева. Незабавно е било образувано досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Сливница.

Сключеното споразумение е било одобрено от съда на 8 февруари, с което на подсъдимият Г.К. е наложено наказание „глоба“ в размер 53 430,54 лева, представляваща една пета от общата стойност на предмета на престъплението. Останалата сума и изделията от злато са върнати на чуждия гражданин.

Още по темата
Глоба от 40 000 швейцарски франка за чужденец, пренасял нелегална валута през МП "Калотина"
Часовник
18:13
200 000 недекларирани швейцарски франка откриха митнически инспектори при проверка на Митнически пункт "Калотина", съобщиха от Агенция Митници. Около 16:45 ч., на 22.08.2018 г., на трасе...
Напиши коментар »
(1)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?