Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
"ПРОШКА ЗА МАЯ" (филм на Ива Николова и Христо Порязов). Говори изоставената съпруга на Ангел Найденов. "Най-трудното беше да й простя..."
"ПРОШКА ЗА МАЯ" (филм на Ива Николова и Христо Порязов). Говори изоставената съпруга на Ангел Найденов. "Най-трудното беше да й простя..."
Автор: ПИК
Дата
Дата
536519
Коментари
0
"ПРОШКА ЗА МАЯ" (филм на Ива Николова и Христо Порязов). Говори изоставената съпруга на Ангел Найденов. "Най-трудното беше да й простя..."

Преди 8 години един щастлив, пълноценен и изпълнен с много любов живот завършва с трагедия.

Преди 8 години едно семейство, наченато с най-вълнуващите трепети на първата любов, преминало през бурните страсти на студентската младост, сватбата, детето и бляскавата политическа кариера на съпруга, е съсипано.

Преди 8 години, дни след като двамата съпрузи, преживели цели 38 години заедно в обич и разбирателство, отпразнуват сватбата на своята дъщеря, щастието си отива от дома им, прегазено от посегателството на една жена.

Жената, която убива любовта и погребва целия съзнателен живот на една вярна съпруга, майка и лекарка, е Мая Манолова.

8 години по-късно става ясно, че шумотевицата в интимен и партиен план, която съпътства цялата реализация на днешната претендентка за кмет на София, не е успяла да задраска тези 38 години щастие и любов в сърцето на Ангел Найденов.

Нито да отнеме мястото на любимата, съпругата и майката на детето му Нина в душата на мъжа, когото е отнела.

Но началото след края, предизвикан от жената, която днес тръби, че иска да прави добро на хората и единствената ѝ грижа са те, е жестоко.

Бях съкрушена! Почувствах се огорчена и наранена. Човек по-долу от дъното не може да стигне. Вярно е, че го преживях изключително тежко“, признава след раздялата през 2011 г. д-р Найденова в интервю в "България днес". 

Двамата сядат на един чин на 15 години. Женят се на 20. Толкова се обичат, че дори се обличат еднакво и си слагат знаци, които да показват на всички, че те си принадлежат.

C Aнгeл cмe зaeднo oт дeцa, ceдяxмe нa eдин чин в yчилищe. Toй бeшe и cи ocтaнa мoятa любoв, мoят чoвeĸ", не крие лекарката, останалата вярна на семейството си и до днес.

Тя го следва 38 години навсякъде – във Варна, където се премества да учи, когато Ангел е студент във военноморското училище; в Димитровград, където започва политическата му кариера на кмет и областен управител, а тя стои плътно зад него вече като лекар, натрупал уважението и признанието на пациентите и съгражданите си. Подкрепя го и за кариерата му на депутат.

"Живеех от петък до петък. Очаквах този петък, когато той се прибираше в Димитровград. Всеки път, когато го изпращах, сърцето ми се късаше. Колкото повече години минаваха, толкова повече се привързвах към него".

И дори и през ум не ѝ минава, че точно там нейният предан любим, съпруг и баща ще бъде издебнат, прелъстен и отнет.

"Колкото и смешно да звучи, голямата мечта ми беше да остарея с него. Не така, по три дни в седмицата. Хората се плашат от старостта, но исках да се пенсионирам, за да мога всяка сутрин да се събуждам до него”, откровена е след раздялата Найденова.

В началото д-р Нина Найденова дори не може да повярва, че нещо може да разруши свещените устои на един човешки живот, започнал и преминал толкова осмислено. Самият Ангел никога не е давал повод за такива съмнения на своята любима: „He знaм ĸaĸвo мy нaпpaви тaзи жeнa Maя Maнoлoвa, чe ce peши дa paзбиe ceмeйcтвoтo cи, щacтиeтo нa дъщepя cи и тoвa нa мaйĸa cи зapaди нeя.

Най-болезнена за нея е грозната презастраховка на колежката на мъжа й, завъртяла сексуална афера с него, която вече прераства в апетит да отнеме чуждия мъж, който явно се е колебал. Тя разкрива аферата им и тя става необратима... Интимните им контакти се превръщат дори обект на коментари от парламентарната трибуна.

"Жената, която сега е със съпруга ми, г-жа Мая Манолова, първа каза неща, които човешката етика и морал изискват да не се споделят публично. Разкри връзката си с него, без нещата окончателно да са приключили, Най-много ме заболя, че не са били достатъчно дискретни. По всичко личи, че не е било чак такава тайна, както твърдят", разбита е от лъжата преди 8 години д-р Найденова.

Нататък е само болка. И зов: "Не вярвах, че може да причини такава болка на хората, които толкова много го обичат - аз, дъщеря ми, зет ми, майка му. Никога не бих изпитала лоши чувства към Ангел, аз го обичам. Знам, че ще се събуди от този сън. И аз ще чакам. За мен по Божи закон той е моят мъж".

Родителите на Ангел Найденов тъй и не приемат увлечението му, стигнало до брак. Дъщеря му, която вече е майка на две деца, е дискретна – така, както са я възпитали родителите й и каквито допреди 8 години бяха самите те преди - за ужас и на двамата - да влязат в прожекторите на едно грозно посегателство. И както днес възпитава внуците си д-р Нина Найденова.

Той смени живота си, но бъдещето ще покаже дали го е променил.

Днешната жена до Ангел Найденов – Мая Манолова, се отрече от всичко, което представлява – от хората, които са ѝ помогнали, през длъжностите, които е заемала, до партията, благодарение на която е в днешната си позиция.

А д-р Нина Найденова не се е отрекла от нищо и не е променила нищо – нито града, в който е преживяла своите най-щастливи 38 години. Нито мястото, на което е изпила страшната горчика на последните 8 години. Нито благородната си професия, нито работата си, нито ведрия си и отзивчив нрав, нито любовта си.

Може би нещо в нея все пак е друго.

Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?