Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК! Проф. Михаил Константинов: Дискриминация е във Фейсбук да се знаят резултатите, а в медиите вотът да се крие
САМО В ПИК! Проф. Михаил Константинов: Дискриминация е във Фейсбук да се знаят резултатите, а в медиите вотът да се крие
Дата
Дата
30372
Коментари
6
САМО В ПИК! Проф. Михаил Константинов: Дискриминация е във Фейсбук да се знаят резултатите, а в медиите вотът да се крие

Агенция "ПИК" бе първата медия, която реши да не лицемерничи и да обявява резултатите в реално време с имената на партиите. За момента ГЕРБ и БСП са с изравнени резултати, което прави вота наистина инфарктен. За коментар потърсихме проф. Михаил Константинов. Пред медията ни той разкри нужно ли е забраната за съобщаване на резултатите да отпадне и какво пожелава на политиците и бъдещи депутати след днешния ден. 

Интервю на Гергана Ингилизова 

- Проф. Константинов, за момента се отчита ниска избирателна активност, смятате ли, че ще се запази такава до края на деня?

- Много е рано да се коментира така наречената избирателна активност. Искам да изтъкна, че избирателната активност у нас се мери само в абсолютни числа, колко са гласували като бройка, а проценти не можем да мерим, защото не знаем данните. Но гласуването си протича нормално и няма нужда да се изпада в паника. 

- Агенция "ПИК", а след нас и други медии решиха да не крият вота и да обявяват партиите с имената им в днешния ден, след като са разрешени във Фейсбук. За момента резултатите между ГЕРБ и БСП е почти еднаква и очаквате ли вотът да продължи така до края?

- Аз приветствам всички призиви за единение и общо действие за благото на България. Който и да спечели, трябва да седнем и да си оправяме нещата. По отношение на самите избори, закона в тази си част, аз го смятам за остарял. Няма смисъл действително на официалния сайт да му е забранено да публикува, а във Фейсбук да може. Това бих казал, че е известна дискриминация, ако някой случайно няма профил във Фейсбук, той няма да може да следи резултатите, което е глупаво. За момента законът е такъв какъвто е, ние трябва да го спазваме, но аз лично ще пледирам след като минат тези избори, тази забрана да отпадне за съобщаване на резултатите. В много държави такава забрана няма, а ние виждаме тя как успешно се нарушава. Хубаво е, че се пишат имената на партиите, а не играят с някакви книги, пътища и т.н. 

- Очаквате ли малката разлика между ГЕРБ и БСП да се запази все пак?

- Аз не мога да коментирам резултати, защото съм част от тези които ще ги броят. Пожелавам успех на всички участници в изборите, мъдрост на българските политици, а в мъдростта на българския народ аз никога не съм се съмнявал. 

- Смятате ли, че скандалът с Турция ще повлияе по някакъв начин на вота и това, че Надежда Нейнски е в България?

- Г-жа Нейнски е в България в момента за консултации, това е стандартна дипломатическа практика, която има своето символично значение, и сигналът който се оправя мисля, че трябва да бъде ясно чут. 

 

Напиши коментар »
(6)
1
за мен няма значение кой ще спечели няма разлика между бсп и герб
2
Къде ще пратиш 1200000 умрели душици от списъците
3
На тоя циганин от Лом му е дал титлата професор..
4
Много е важно БСП да не спечели както ДПС И ДОСТ ! Всички те те са антиБългарски партий
5
Че те и в момента не се знаят. Някой да ги знае?
6
ЧЕСТИТО българи, Генерала ни пак изрина червено-турския башибозук за 11 път! Днес е един хубав и слънчев ден на демокрацията, която взе на комунетата и на СлаНинова кражбата и ЛЪЖАТА. Врабчето Радев има 24 часа, да изрине всичките комунета на СлаНинова, която назначи през последните дни, иначе и той ще хвръкне като нея...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
стрелка
Коя партия или коалиция ще подкрепите на парламентарните избори на 26 март?