Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ОСТАВКИТЕ ВДЯСНО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВАЛЯТ: И Лукарски подаде своята
ОСТАВКИТЕ ВДЯСНО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВАЛЯТ: И Лукарски подаде своята
Автор: ПИК
Дата
Дата
18016
Коментари
9
ОСТАВКИТЕ ВДЯСНО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВАЛЯТ: И Лукарски подаде своята

Председателят на СДС Божидар Лукарски подаде оставка. "Аз съм човек на честта. Поемам моята вина за изборния резултат и за това, че десницата не се яви единна на вота. По този начин 300 000 десни избиратели останаха без политическо представителство в 44-ото Народно събрание". Така той става поредният лидер на формация в дясната част на политическия спектър, който се оттегля от управлението ѝ.

На изборите Реформаторският блок се яви в коалиция с „Глас народен”. Обединението получи подкрепата на 3,06% от избирателите и няма да бъде част от следващия парламент.

Ето и официалното съобщение от пресцентъра на СДС:

Уважаеми колеги, днес се проведе заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС, на което председателят на партията и цялото ръководство заявиха, че във връзка с изборните резултати подават оставка пред Националния съвет, който ще се проведе на 4 април. На него ще бъде взето и решение за насрочване на Национална отчетно-изборна конференция на СДС. След заседанието на НИС лидерът на СДС заяви:

"Във връзка с резултатите от изборите поемам своята отговорност като председател на СДС и подавам оставка. Това е мое лично решение и морален акт. Винаги в историята на СДС, когато резултатите от изборите са били лоши, председателят е подавал оставка. Знакът, който получихме, е ясен - 300 000 десни гласоподаватели останаха непредставени в парламента. На всички ни вече е ясно, че са необходими обединителни процеси вдясно, защото разделени не показваме никаква сила и автентичната десница остава непредставена. Естествено, че има вина и в Реформаторския блок за този резултат и затова аз поемам своята отговорност. Не абдикирам от политическия живот, но под каква форма ще участвам, ще обмисля допълнително."

Още по темата
От последните минути: Лидерът на ДСБ Радан Кънев хвърли оставка, сменя го Вили Лилков (ОБНОВЕНА)
Часовник
12:18
Лидерът на ДСБ Радан Кънев хвърли оставка. Той обяви това на пресконференция на партията. На поста най-вероятно ще го смени Вили Лилков. Резултатите ни са негативни, не постигнахме целта си, а...
Напиши коментар »
(9)
1
На кой я е подал тази оставка този олигофрен? Сигурно на другите двама-трима останали в неговата опг - СДС?
2
bravo,edno nisto po-malko
3
Автентична крадливица създадена от Костов и изродила се в различни разклонения
4
А Жена му избяга от него в САЩ
6
махайте се да не ви гледаме отвратителни сте сдс съсипа българия и надеждите на хората от 1989 г
7
На кокала няма месо, оглозган е
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
стрелка
Коя партия или коалиция ще подкрепите на парламентарните избори на 26 март?