Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Български изселници в Турция търсят сметка на ДОСТ за провала на изборите
Български изселници в Турция търсят сметка на ДОСТ за провала на изборите
Автор: ПИК
Дата
Дата
21193
Коментари
5
Български изселници в Турция търсят сметка на ДОСТ за провала на изборите

Председателят на Дружеството за култура и сътрудничество на българските турци "Бултюрк" в Истанбул Рафет Улутюрк заяви, че от организацията му ще настояват управляващите в Турция да потърсят отговорност от партия ДОСТ заради провала им на изборите в България. Призивът е поместен на страниците на органа на дружеството, вестник "Бултюрк", предава БТА.

 С твърденията, че имат влияние в България и че непременно ще влязат в българския парламент, ДОСТ излъгаха редица турски политици и институции, които директно или индиректно ги подкрепяха. Представяха се сред българските турци като "партия на Ердоган" и фактически нанесоха вреда на турския президент и на Турция като цяло. Затова трябва да се потърси най-строга отговорност от ДОСТ и нейните застъпници, а председателят й Лютви Местан трябва да подаде оставка, посочва председателят на дружеството.

Отношенията между Турция и България не бива да се напрягат заради партийни интереси, те трябва да се поддържат добри, защото това е от взаимен интерес, се казва в изявлението на председателя на "Бултюрк" в Истанбул Рафет Улутюрк.

Напиши коментар »
(5)
1
Може ли да има толкова тъпи хора! Как си оредставят българите да допуснат протурска партия в български парламент. На следващите ни избори си стойте там и си ходете на избори в Турция. Това,че ви излъгаха да ви е за урок,продажници!
2
Местан ефенди,гушни се с псевдообединените патриоти... И те са си сяалили гащите на ГЕРБ... Продажници... Затова ли гласувахме за вас???
3
TOY MESTAN SE RAXBRA S PATRIOTITE DA RAZCEPI DPS I GO POSTIGNA. TOY E COVEK NA PATRIOTITE
4
Пак манипулация на ПИК, пазете ДПС и Пеевски докрай да не би случайно някой да ги измести от парламента. Тая простотия я публикувате поне за втори път. Може ли да си представите, че има толкова тъп човек, които да се надява че турското правителство ще потърси отговорност от регистрирана партия в България. Турското правителство може да забрани достъпа на мафиоти като Доган и Пеевски в Турция, които защитавате, като очерняте ДОСТ, но не и да накаже българска партия. Ако можеше Ердоган да се справи с русофила и мафиот Доган отдавна да го е направил ама не може, кютат си и Доган и Пеевски у нас и не стъпват в Турция, че накрая и контрабандата с цигари ще зарежат заради турците, но все нещо друго ще падне. А умните българи реват за някаква турска партия ДОСТ и не разбират Кой и защо ги насъсква срещу нея.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
стрелка
Коя партия или коалиция ще подкрепите на парламентарните избори на 26 март?